Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

L'AJUNTAMENT PAGARÀ LA PAGA EXTRA DE NADAL DE 2012 ALS FUNCIONARIS

L'Ajuntament d'Alaior té ja previst ingressar al llarg de la propera setmana el 26,23 per cent de la paga extra de Nadal que va haver de retenir els treballadors municipals en l'any 2012.

La quantitat a abonar als funcionaris i treballadors municipals, per aquest concepte, s'eleva globalment a uns 44.000 euros i arribarà a la totalitat de les persones que en aquell moment integraven la plantilla municipal. Això vol dir que les persones que en el termini de temps transcorregut s'han jubilat, recuperaran també la quantitat que deixessin de percebre quan estaven en actiu.

El Consistori ha tingut consignada aquesta quantitat des del moment en què va haver d'aplicar el RD 20/2012, de 14 de juliol, pel qual el Govern va establir l'obligatorietat en les institucions d'aplicar retallades a les retribucions com a mesura per reduir el deute públic .

Cal recordar que en aquell moment, l'Ajuntament d'Alaior fent una encertada interpretació de la normativa laboral vigent, es va avançar a pagar (al desembre de 2012) la part proporcional de paga extra de Nadal corresponent a 44 dies meritats abans que el 15 de juliol entrés en vigor el RD.

Alaior va ser llavors l'únic municipi de Menorca a "desobeir" la instrucció del Ministeri d'Hisenda, entenent que no era lícit aplicar una normativa perjudicial per als funcionaris trencant el principi d'irretroactivitat de les lleis. Tant és així, que a causa d'aquesta interpretació fins i tot l'Ajuntament va haver de superar una procés judicial plantejat des de la Advocacia de l'Estat en el que, finalment, els tribunals van donar la raó a les tesis argumentades per l'equip de govern.

Quan la setmana que es facin les liquidacions previstes, l'Ajuntament d'Alaior serà el primer de la illa en haver completat el pagament del 50 per cent de la paga extra de Nadal corresponent a 2012. Les previsions apunten al mes de gener per abonar la part restant, que constitueix, per tant, la meitat de la famosa i controvertida paga extra de Nadal de fa tres anys.

Tot esperant les recents disposicions, l'Ajuntament ha treballat per poder restituir com més aviat als treballadors la quantitat que la llei li permet ara abonar. Una mesura factible gràcies, també, a l'estabilitat pressupostària que ha aconseguit el consistori en els últims anys.

El regidor de Personal, Arturo Pons Reurer, ha donat a conèixer aquesta disposició als representants dels treballadors durant la reunió que avui divendres ha mantingut amb el comitè d'empresa.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h