Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

ALAIOR FOMENTA L'ESCOLARITZACIÓ EN EDAT PREESCOLAR

ALAIOR FOMENTA L'ESCOLARITZACIÓ EN EDAT PREESCOLARL'Ajuntament d'Alaior, a través dels Serveis Socials i amb la col·laboració del Servei d'Atenció Primerenca encapçalats per Vicenç Arnáiz, han posat en marxa un dels seus objectius de la legislatura que consisteix a aconseguir l'escolarització de tots els nens i nenes de dos anys empadronats al municipi.

Els professionals de l'educació consideren fonamental que els nens/es puguin adquirir uns hàbits de conducta durant l'últim curs abans de incorporar-se al sistema educatiu a les escoles de primària. Aquesta iniciativa també serveix per detectar de forma precoç possibles necessitats especials i així corregir-les. És el millor moment perquè puguin aprendre una rutina, costums i, en definitiva, una experiència que facilitarà en gran mesura la seva adaptació durant la segona etapa de l'educació infantil.

El treball que estan duent a terme els tècnics municipals es basa aquest any en els nascuts l'any 2013, fent un estudi de tots els nens d'aquesta edat escolaritzats i contactant amb les famílies dels no escolaritzats per explicar-los les possibilitats que tenen per poder acudir a l'escola.

Conscients de les dificultats econòmiques que suposa portar un fill a l'Escoleta, l'Ajuntament disposa de dues vies d'ajudes: En primer lloc, les beques (es poden sol·licitar durant els mesos de juny i juliol per al següent curs escolar), i, en segon lloc, a través de les ajudes d'emergència social que es poden destinar a sufragar una part del cost de l'escolarització.

El regidor d'Educació, Serveis Socials i Noves Tecnologies, Cristóbal Marqués, ha assegurat que la iniciativa pretén evitar en tot el possible que cap nen/a de dos anys d'edat es quedi sense acudir a la guarderia per motius econòmics. Cal destacar que les famílies disposen de dues opcions diferents: La primera consisteix en què el seu fill / a vagi a l'escola un dia a la setmana (programa "Dos anys un dia a l'escola"), o, per contra, la segona possibilitat no és altra que l'escolarització per a tot el curs 2015-2016.

Convé recordar que el consistori segueix a l'espera de la partida pressupostària anunciada fa uns mesos pel Consell Insular de Menorca de l'estalvi en sous polítics i que no ha arribat encara als ajuntaments. Es desconeix la quantitat a percebre, els criteris de valoració i quan serà efectiva la mateixa.

Les dades concretes d'aquestes mesures contemplen que a principi de curs el grau d'escolarització no arribava al 70% del total de 81 nens empadronats a Alaior nascuts durant l'any 2013. Actualment, amb el treball d'aquests mesos, ja s'ha aconseguit escolaritzar la meitat dels no escolaritzats, rondant la xifra del 85%.

L'alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, ha anunciat que es crearà una partida específica per a l'escolarització de 0-3 anys en els propers pressupostos, demostrant així el compromís de l'equip de govern municipal en matèria d'educació, esperant rebre un augment de la partida econòmica per part del Consell Insular de Menorca i el Govern Balear. L'objectiu és seguir treballant en aquest llarg, complicat i ambiciós projecte que persegueix arribar al 100% de l'escolarització dels nens i nenes d'Alaior amb dos anys d'edat.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dijous de 16.00 a 19.30 h