Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Alaior celebra el Dia de la Dona Treballadora amb diversos actes culturals

Com és habitual, l'Ajuntament d'Alaior tornarà, un any més, a celebrar el Dia Internacional pels Drets de la Dona. En correspondència amb els objectius de la jornada, que apunten encara a aconseguir la participació de la dona en tots els àmbits de la societat i en peu d'igualtat respecte dels homes, el dia 8, la Sala Activitats Ciutadanes acollirà la projecció de la pel·lícula "Clara Campoamor. La dona oblidada "(Laura Mañá, 2011, Espanya), que reprodueix la batalla lliurada per aquesta política espanyola en el primer terç del segle passat per aconseguir el dret al vot femení i en contra de les reticències tant dels partits de dretes com d' els d'esquerres. La pel·lícula es projectarà a les 19.00 h.

En el context de la celebració, l'Ajuntament ha programat per al dia 12 un concert del Cor Cadenza dedicat a les diferents visions de l'univers femení. Dirigit per Corretja Genestar i amb el mestre Lecmek al piano, el concert inclou la projecció de fotografies de Xavi Cladera. Es desenvoluparà a Es Convent de Sant Diego, a les 20.00 h. (Preu d'entrada 5 euros)

El tema de la dona s'abordarà també durant la sessió del Grup de Família i Lectura convocat per al dissabte a les 11 hores a la Biblioteca, amb la xerrada i anàlisi que oferirà Fàtima Anglada sobre "Sexisme en la literatura infantil i juvenil", que organitza la Xarxa de Biblioteques de Menorca i la Biblioteca d'Alaior.

El municipi d'Alaior ofereix també a hores d'ara una exposició sota el títol "" Fèmina, Representacions ", al Centre Internacional de Gravat Xalubínia. A la mostra, un nodrit col·lectiu d'artistes exhibeixen a tota tècnica (escultura, gravat, fotografia, aquarel·la, gravat ...) diferents visions i representacions entorn dels molt diversos rols que assumeix la dona en diferents cultures.

També les XII Jornades de Patrimoni, que organitza el Centre d'Estudis Locals i que acollirà el municipi entre els dies 11 al 13 de març es dóna aquest any cabuda i projecció a les intervencions de la dona en molt diferents situacions:

Teresa Pons Coll, per exemple, presentarà una comunicació sobre el treball de les dones al camp. (Divendres, 17 hores)

Josefina Salord Ripoll es referirà les veus d'autores menorquines que van intervenir en la literatura insular al segle XX. (Divendres, 19.15 h)

Isabel Rodríguez Anglada presentarà un resum biogràfic de Josita Hernán, traductora, escriptora, poetessa, artista de cinema i de teatre que va néixer a Maó el 1914. (dissabte 13:00)

Elena Sintes Olives dedicarà una comunicació a recuperar la transcendència de Margaret Murray dins el món de l'arqueologia (Dissabte, 17.30 h)

Margarita Orfila Pons homenatjarà en la seva intervenció de les jornades a Maria Lluïsa Serra. Dissabte (18.20 h)

Eva Alarcón, directora de l'excavació que es porta a terme al barranc de Biniadris, oferirà una visió de la dona en la prehistòria. (Dissabte, 18.40 h)

A més de totes aquestes activitats culturals, està previst que el ple de l'Ajuntament convocat per al dia 10 de març inclourà també el manifest de suport i reivindicació de condicions d'igualtat.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h