Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

Alaior, primer "Smartdestination" de Menorca i segon de Balears

Alaior, primer El municipi d'Alaior es postula com el primer municipi de Menorca i el segon de Balears, després de Palma, en obtenir la certificació oficial de destinació turística intel·ligent.

L'Ajuntament d'Alaior i el Clúster Internacional de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació aplicades al Turisme (TURISTEC) han signat un conveni de col·laboració en virtut del qual aquesta institució invertirà un total de 41.000 euros per a testejar tecnologies i bones pràctiques Smartcity / Smartdestination .

Es tracta d'una iniciativa que suposa un primer pas que consistirà en estudiar, analitzar i comprovar si Alaior reuneix les característiques necessàries per a ser declarat una destinació turística intel·ligent. En cas de superar aquestes proves, tal com està previst, el municipi d'Alaior serà pioner, un cop més, en l'obtenció d'un certificat que suposa un fet diferencial i, per tant, un valor afegit com a destinació turística, basat en aspectes positius i que encaixen en el model de Menorca Reserva de la Biosfera com són l'accessibilitat, la innovació, les noves tecnologies i la sostenibilitat.

El certificat de destinació turística intel·ligent permet optar a ajudes econòmiques exclusives creades per l'Estat per a aquesta classe de ciutats, amb l'objectiu de dur a terme projectes molt més concrets i específics en benefici dels ciutadans, en general, i dels turistes en particular .

TURISTEC ha escollit el municipi d'Alaior per a aquest projecte perquè reuneix les característiques adequades, ja que disposa d'un sector turístic important arrelat al municipi, acull l'Extensió Universitària de les Illes Balears i, a més, en pocs mesos acollirà el nou Centre Bit, un lloc de referència a nivell insular en l'àmbit de la innovació i les noves tecnologies.

El president de TURISTEC, Jaume Monserrat, entén el concepte 'destí intel·ligent' per a aquest projecte com "el destí tecnològicament integrador de les necessitats d'informació i interacció, tant per al turista com per al resident, les empreses i els serveis públics". Per Monserrat "l'objectiu del destí intel·ligent passa per aspectes com l'accessibilitat, la responsabilitat, la sostenibilitat i, per descomptat, la innovació. I tot això en el marc d'un territori concret, amb oferta i demanda turística i tecnològica ".

La celebració, el proper mes d'abril, de la I Fira de Turisme insular que es durà a terme a Menorca i, a més, la transformació que està patint l'Ajuntament d'Alaior per a convertir-se en una administració totalment electrònica són dos clars exemples de l'aposta l'equip de govern municipal pel turisme i les noves tecnologies.

En definitiva, una iniciativa molt important que permetrà al municipi d'Alaior entrar al club exclusiu de ciutats intel·ligents, del que actualment formen part molt pocs municipis espanyols.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h