Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

El Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca celebra el 30 aniversari

El Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca celebra el 30 aniversariUn total de 38 finques i 181 animals participaran en el XXX Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca que se celebrarà el proper cap de setmana a Alaior, en el marc d'una nova edició de la tradicional Fira del Camp. Unes xifres superiors a les de la convocatòria de l'any passat que va comptar amb la participació de 34 ramaderies i 140 caps de bestiar.

El Polígon Industrial La Trotxa d'Alaior serà l'escenari un cop més, els dies 19 i 20 de març, d'un dels esdeveniments més multitudinaris de tots els que se celebren a Menorca.

La alcaldesa, Misericordia Sugrañes, el regidor de Fires i Mercats, Rafael Quintana, els representants de l'Associació Frisona i la consellera de Projecció Econòmica del Consell, Susana Mora, han donat a conèixer avui matí els detalls del certamen, el qual contempla un programa d'activitats pròpies de la Fira i d'altres de complementàries, amb l'objectiu de seguir sent un punt de trobada de la pagesia i de tota la gent que s’estimen la terra, el camp i el paisatge de Menorca.

La novetat d'enguany consisteix en una exposició fotogràfica de “Families ramaderes menorquines”, de José Pujol, que s'inaugurarà dissabte dia 19, a les 10 del matí, al Centre Sociocultural Antic Escorxador i que romandrà oberta durants els dos dies de la Fira. Mitja hora després s'obriran les portes de la Fira del Camp, en un acte oficial a l'estand del'Ajuntament d'Alaior.

El recinte firal en el seu conjunt disposa d'uns 10.000 metres quadrats, 2.000 més que l'any passat, repartits entre la nau municipal, els dos envelats i l'espai exterior delimitat per ubicar una àmplia zona d'exposició i una altra de repòs amb servei de bar.L'extens programa d'activitats inclou un espectacle eqüestre, el diumenge a les 11.30 hores, a càrrec dels clubs Quadres Can Siquiat (Alaior) i Escola Eqüestre Menorquina (Ciutadella) i un tast de carn de Menorca i gran liquidació d'estocs de roba i guarniments hípics i d'altres productes, dissabte i diumenge a les 12 hores a la Cooperativa del Camp.

S'ha de destacar la participació d'un total de 76 expositors d'empreses i entitats de tota mena (maquinaria agricola, productes agroalimentaris, artesania, assegurances, flors, estris del camp, bars, associacions benèfiques...) que durants els dos dies de la Fira oferiran els seus productes i serveis als assistents.

El concurs de bestiar estarà presidit per l'asturià Javier Freije, jutge acreditat per la Confederació Nacional d'Associacions Frisonas d'Espanya per avaluar la qualitat de la cabanya bovina insular representada pels participants.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h