Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

El sector turístic dóna suport a la celebració de la I Fira de Turisme

El sector turístic dóna suport a la celebració de la I Fira de TurismeSan Diego acollirà els estands d'informació d'una desena d'empreses turístiques perquè puguin promocionar els seus productes i / o serveis.


Ahir matí es va portar a terme l'acte de presentació de la I Fira de Turisme de Menorca a Alaior. Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Illa que impulsa l'Ajuntament de la localitat, amb la col·laboració de l'Agència de Turisme de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i desenes d'empreses i associacions del municipi, en particular, i de tota Menorca en general. Un esdeveniment que tindrà lloc de l'1 al 3 d'abril amb l'objectiu de destacar les alternatives d'oci que turistes i residents poden trobar a l'illa, així com per compartir coneixements amb les empreses turístiques, promocionar aquest sector i impulsar també el producte local i gastronòmic de Menorca.

Aquest any se celebrarà la primera edició de la fira amb l'objectiu de convertir-la en una cita anual del sector turístic de Menorca. La idea sorgeix de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior i respon a la necessitat d'impulsar i donar suport a l'activitat comercial i turística del municipi, en particular, i de tota l'illa, en general.

La iniciativa se centra en tres eixos bàsics com són la cultura, l'esport i l'oci i el programa d'activitats inclou la celebració de conferències, debats, actuacions musicals, activitats esportives a l'aire lliure, etc. Diverses empreses de serveis, d'activitats esportives, culturals i d'oci, grups musicals i d'animació i empreses del sector turístic d'esports, familiar i de parella han confirmat la seva participació en aquest esdeveniment.

La I Fira de Turisme es durà a terme a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior, el Centre de Cultura Sant Diego, la Plaça des Ramal, Sa Plaça i el carrer Reverend Huguet i coincidirà amb la celebració de la Ruta de Tapes.

Cal destacar que des que es va anunciar la iniciativa l'Ajuntament ha rebut nombroses trucades d'empreses interessades a assistir a la Fira per promocionar els seus productes i / o serveis. A causa d'això, i malgrat que al principi no estava previst, s'ha habilitat l'espai de Sant Diego per acollir els estands informatius d'una desena d'empreses.

Cadascuna de les tres jornades de durada de la fira es destinarà a un tema en concret:
Divendres 1 d'abril; oci, esport i música a l'aire lliure.
Dissabte 2 d'abril; turisme de qualitat, educatiu i activitats d'oci.
Diumenge 3 d'abril; turisme gastronòmic i activitats tradicionals.

L'extens programa d'activitats s'inaugurarà el divendres dia 1 d'abril, a les 13 hores a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior, amb la presentació de l'aplicació Guia Turística Menorca 100X100. Cal destacar també per a aquesta jornada la celebració de dos conferències al Centre de Cultura de Sant Diego; la primera versarà sobre el turisme esportiu a càrrec de l'empresa Elitechip i se celebrarà a les 19.30 hores. Una hora més tard, l'empresa Lô Idiomes parlarà sobre "els beneficis de parlar anglès en l'àmbit turístic, mètodes per dinamitzar l'aprenentatge i millorar el rendiment econòmic".

L'endemà, a les 11 hores a la Sala d'Activitats Ciutadanes, Artiem Hotels oferirà una conferència sobre "turisme de qualitat i el nou repte de Artiem a Madrid". Al cap d'una hora, serà el torn de Carles Pons i Menorca per un Tub. Finalment, a les 13:15 hores i en el mateix lloc, se celebrarà l'última conferència de la jornada a càrrec de l'Escola de Turisme de les Illes Balears que tractarà el tema "la formació ens fa líders".

L'últim dia de la fira, diumenge 3 d'abril, es durà a terme una demostració gastronòmica, seguida d'una degustació, a càrrec de l'Associació Fra Roger i la Cooperativa Sant Crispín. L'activitat es durà a terme a les 12.30 hores a Sa Plaça. A més, les activitats complementàries més importants són la classe magistral d'Spinning a càrrec de Biosport i Gerontogimnàstica, divendres 1 d'abril a les 19 hores a la Plaça des Ramal, Ala Rock Músics al Carrer, dissabte 2 d'abril de 11.30 a 23 hores en la Plaça des Ramal, i la i Milla del Turisme d'Alaior, un circuit urbà amb inici al carrer Reverend Huguet i organitzat per l'entitat esportiva Lô Esport que tindrà lloc el mateix dia a les 18 hores.

Paral·lelament a la Fira se celebrarà també la Ruta de Tapes d'Alaior, una iniciativa en la qual participaran un total de 14 establiments de la localitat que oferiran els seus millors tapes més una beguda al mòdic preu de 3 euros.

L'Ajuntament d'Alaior convida als mitjans de comunicació perquè assisteixin a la primera activitat de la Fira (presentació de l'aplicació Guia Turística Menorca 100X100) demà divendres 1 d'abril a les 13 hores a la Sala d'Activitats Ciutadanes del consistori.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h