Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Comunicat de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior

A propòsit de les informacions i declaracions que van sortint en els mitjans de comunicació sobre la polèmica generada per la sentència de l'Hotel Princesa Son Bou, l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alaior considera necessari aclarir els següents aspectes:

- L'Ajuntament va conèixer la sentència a través de les referències que sobre la mateixa es van publicar a la premsa local.

- A la vista de la notícia i per la transcendència que la decisió del tribunal pot tenir per al municipi d'Alaior i per a la pròpia gestió municipal, l'alcaldessa va sol·licitar verbalment al Consell de Menorca, com a institució obligada a treballar amb lleialtat i en favor de tots els menorquins, també els d'Alaior, que facilités una còpia.

- Ningú va respondre al nostre requeriment i vam haver de aconseguir-la per una altra via, per conte ens considerem part perjudicada pel contingut de la sentència.

- El 13 d'abril, la premsa local recollia les primeres impressions de la presidenta del Consell de Menorca en la seva particular interpretació de la sentència, que va motivar unes declaracions tal que així:

"La presidenta Maite Salord reafirma que la sentència és favorable i que no la recorrerà davant el suprem".

"La presidència ha reiterat que" la sentència no pot ser més favorable "després d'estudiar detalladament la sentència amb els seus serveis jurídics"

i afegia, a més, que "la Sra Sugrañes sembla que NO està contenta perquè els menorquins no han de pagar".

- El text emès pel tribunal afirma que no és possible concedir llicència a l'Hotel Princesa Son Bou perquè el Pla territorial insular ho fa inviable. El PTI, que van aprovar els equips d'esquerres (PSOE i PSM al Consell i PSOE i Esquerra de Menorca a l'Ajuntament) el que va fer és traslladar els usos turístics de primera línia a una altra zona de la urbanització. Però en aquest intent decretava també una substancial retallada de places turístiques, algunes d'elles en explotació, bé igual que passa amb les expectatives de la cadena Sol Melià i la promotora Edivisa.

- L'alcaldessa d'Alaior va indicar la presidenta del Consell de Menorca que convindria mantenir una trobada i posar els punts en comú per abordar de quina manera les institucions han d'afrontar el contingut i conseqüències de la sentència que, en aquell moment, no semblava preocupar, sinó satisfer, a Maite Salord, després d'haver interpretat que era favorable als interessos generals dels menorquins. Oferiment que va declinar la presidenta.

- A l'Ajuntament d'Alaior hem hagut d'estudiar amb deteniment l'abast d'aquesta nova decisió judicial fins a arribar a la conclusió que calia recórrer la sentència per evitar mals majors i sobretot per evitar que una simple petició de llicència que no podria atorgar-se generés noves indemnitzacions a pagar pel Consell de Menorca.


- El passat dia 18 d'abril, a les 14 hores el director insular de Territori va fer una trucada telefònica a l'Ajuntament i va sol·licitar parlar amb l'assessora jurídica. La pròpia alcaldessa el va atendre i li va recordar que l'endemà, això és, dimarts, expirava el termini per a la presentació de recurs contra la decisió recentment emès.

- Fins llavors, l'Ajuntament ha vingut sostenint que, en contra d'interpretacions errònies, en cap cas podia inferir que aquesta última sentència és favorable als interessos institucionals (i per tant generals) pel fet que hi ha una sentència anterior, de 2004 , amb valor de cosa jutjada, en què un tribunal establia la quantitat a pagar com a indemnització (ni més ni menys que 3.359.673 euros) i els interessos a meritar, que estan en aquests moments en un 5 per cent d'aquest capital.

- En cap cas, el director de Territori va expressar la seva intenció de presentar recurs per part del Consell de Menorca.

- L'Ajuntament es va veure en la necessitat d'exercir la seva pròpia defensa en el cas i per això va presentar recurs.

- El 20 d'abril, un dia després de vençut el termini, el consistori va tenir notícia que el Consell de Menorca també ha recorregut la sentència.


La postura de l'equip de govern està en exercir la defensa dels interessos de ciutadans i tractar d'evitar l'abast d'indemnitzacions multimilionàries que resulten de la manca de previsió i errors comesos pel Pla territorial insular, que està passant factura onerosament a diverses generacions de menorquins. Aquelles nefastes polítiques comprometen també el dia a dia municipal al tenir en escac un Pla General, la pèssima tramitació han de atribuir els ciutadans als governs d'esquerra que així ho van gestionar i van concebre.

Per aquest motiu, denostamos l'actitud exhibida pel Consell de Menorca, la seva desorientació i l'escassa col·laboració al diàleg que demostra una vegada i una altra amb el municipi d'Alaior, una actitud molt diferent a la que ara s'intenta traslladar a l'opinió pública.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h