Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Més de 50 artesans i comerciants exposaran els seus productes en el 15è Mercat de Nit d'Alaior

Més de 50 artesans i comerciants exposaran els seus productes en el 15è Mercat de Nit d'AlaiorAquest dimecres 1 de juny torna el Mercat de Nit d'Alaior, una iniciativa que enguany comença un mes abans del que és habitual i es perllongarà fins el 14 de setembre.

El principal fet diferencial d'aquest mercat en comparació a d'altres de la resta de l'Illa és que s'han incorporat tres zones diferenciades on s'hi ubicaran productes alimentaris, d'artesania i comerços locals i d'altres municipis de Menorca que s'han volgut adherir a la iniciativa.

Per tant, els carrers des Forn, Major, la Sala, Es Vergeret i Es Carreró s'ompliran tots els dimecres d'estiu, a partir de les 19 i fins les 23 hores, de 31 parades de joieria, bijuteria, pintures, macramé, productes patchwork, productes feltre, etc. S'ha de destacar que per participar en aquesta iniciativa s'ha d'estar en possessió de la Carta de Mestre Artesà.

Per la seva part, els 14 comerços adherits (llibreries, joieria-rellotjeria, productes de regal, sabates, complements, roba...) s'ubicaran al Carrer des Ramal, entre la Plaça des Ramal i Es Carreró. En canvi, les vuit parades de productes alimentaris (formatge, sobrassada, fruita, pastes, llaminadures...) se situaran també al Carrer des Ramal, entre la Plaça des Ramal i el Carrer de Balmes.

L'Ajuntament d'Alaior mantindrà la convocatòria oberta durant tot l'estiu per facilitar les inscripcions per ubicar un stand al Mercat de Nit.

D'altra banda, Sa Plaça acollirà cada dimecres d'estiu a partir de les 20.30 hores les actuacions de grups musicals de Menorca i, mitja hora abans, a la Plaça des Ramal començaran activitats complementàries molt diverses com, per exemple, demostracions de zumba, tallers de reciclatge, massatges i netetges facials amb productes naturals, l'Art del Bonsal, demostració de l'Escola de Dansa Espanyola i Flamenc Ferres Dansa, la cuina del formatge amb les mestresses de casa d'Alaior, degustació de productes del Paladar i actuació musical de flamenc, exhibició de gimnàstica rítmica, demostració de balls de saló, animació amb EsportArt, activitat d'anglès amb Lô Idiomes, exhibició del Club Karate d'Alaior i demostració i Tast de la cuina de Fra Roger.

També hi haurà degustacions de Formatge amb Denominació d'Origen Mahón-Menorca i, a més, s'han de destacar altres activitats paral·leles que es portaran a terme els dies que hi hagi mercat. Són les següents

- Exposició "L'illa dels Talaiots", del 11 de juny al 31 de juliol 2016 al Convent de Sant Diego.
- Visites al túnel antiaeri de la Guerra Civil, de 18.30 a 22.00 hores.
- Visita guiada per la història i el patrimoni local. Sortida del Convent de Sant Diego a les 18.30 hores (de juliol a setembre). Organitza: Centre d'Estudis Locals
- Conta contes a la Biblioteca Pública a les 19.30 hores.
- Castell infable per els infants.

El darrer dia del mercat, dimecres 14 de setembre, es portarà a terme el Dia de l'Esport al Mercat de Nit, una iniciativa que consistirà en activitats per a tota la familia per conèixer els diferents esports que s'ofereixen al municipi, amb la participació de les entitats esportives locals.

El Mercat de Nit d'Alaior és una activitat patrocinada per l'Agència de Turisme de les Illes Balears i el Consell de Menorca, amb la col·laboració del Formatge amb Denominació d'Origen Mahón-Menorca.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h