Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

L'Ajuntament d'Alaior no té res a veure amb la trama de l'Operació Térmyca

En la jornada de dimarts 5 de juliol, l'Ajuntament d'Alaior s'ha vist sorprès amb la notícia d'abast nacional en la qual se citava a aquest consistori entre els ajuntaments que estan sent investigats com a partícips d'una trama de corrupció, policialment batejada com a operació Térmyca.

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior vol transmetre a tota la ciutadania la plena tranquil·litat sobre una gestió transparent i honesta. En tot cas, no té res a veure amb la presumpta trama que s'investiga. L'Ajuntament d'Alaior no ha mantingut cap tipus de col·laboració ni relació amb l'empresa investigada, la consultoria EFIAL, la trajectòria és completament aliena i distant a la gestió municipal.

D'altra banda, convé aclarir que l'Ajuntament d'Alaior no té cap entitat pública empresarial al municipi, circumstància que centra el focus d'investigació d'aquesta presumpta xarxa.

Convé aclarir, que l'any 2011 el Grup Popular va assumir el govern municipal i amb això va haver de fer front al deute contret en anteriors mandats, per un import que s'acostava als 17 milions d'euros.

Entre les mesures aplicades per afrontar la penosa situació econòmica, el consistori va renegociar el deute amb els bancs, va fer un pla de pagament a proveïdors i, a més, va portar a concurs algunes contractes i serveis tractant de millorar les condicions en què es prestaven, tant en eficiència com en l'econòmic. Entre aquests, va portar a licitació el servei de recaptació. Per concurs obert i públic, amb notable avantatge econòmic sobre l'anterior prestatari, va obtenir el servei l'empresa Coordinadora de Gestió d'Ingressos (CGI).

Pel que fa a l'Ajuntament d'Alaior, el servei que presta CGI es limita a la gestió, inspecció i recaptació de factures i impostos i no té res a veure ni amb consultories, assessorament ni contractacions, que centren el focus de la investigació que s'està desplegant, fonamentalment a Catalunya.

Fins on ha pogut conèixer el consistori, tot apunta que un dels accionistes de l'empresa CGI hauria absorbit a la societat EFIAL amb la qual, reiterem, res ha tingut a veure aquest Ajuntament ni en el passat ni en l'actualitat.

El Consistori se sent perjudicat per una notícia que aixeca sospites sobre la gestió duta a terme. Tot i que no hi ha al consistori cap dubte, mantenim la convicció que ha pogut produir-se una desafortunada confusió.

En qualsevol cas, l'actitud municipal ha estat la de posar a tècnics i funcionaris al servei de la recerca que s'està desenvolupant i en el dia d'avui ha lliurat tota la documentació de la contractació del servei de recaptació a l'Equip Territorial de Policia Judicial ( ETPJ) de la Guàrdia Civil de Maó, amb l'esperança que la investigació aclareixi tots els termes i que el perjudici d'imatge quedi rescabalat.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2019, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 15 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 16 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 5 d'abril i 5 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dijous de 16.00 a 19.30 h