Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Alaior acollirà V Festival de Curtmetratges amb 16 produccions per concurs

Alaior acollirà V Festival de Curtmetratges amb 16 produccions per concursEls millors curts de l'any es podran veure al IV Festival de Curtmetratge d'Alaior, que tindrà lloc els dies 22 i 23 d'octubre a les 19:00 al antiga Església del Convent de Sant Diego (Carrer de Sant Diego). L'entrada serà gratuïta fins a completar aforament i l'esdeveniment compta amb un premi per al millor treball amb una dotació econòmica de 100 euros. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'Ajuntament d'Alaior i CortoEspaña que pretén apropar aquest format cinematogràfic a la localitat ja per cinquè any consecutiu.

Durant les projeccions, a la secció de concurs es podran veure un total de 16 curtmetratges de gènere i temàtica variada, des del drama fins a la comèdia o treballs més dinàmics i innovadors. La durada de les pel·lícules també serà diversa, combinant històries d'un cert desenvolupament argumental amb relats més breus de tot just uns minuts que realitzen un exercici de síntesi sorprenent per narrar en tan curt espai de temps.

A més, com s'ha fet en ocasions precedents, el públic serà el protagonista en determinar quin és el treball guanyador del festival, ja que seran els mateixos espectadors els que triïn, a través de paperetes de votació, què curtmetratge mereix alçar-se amb el primer premi . Amb aquesta iniciativa es pretén implicar els assistents més enllà del mer visionat i involucrar-los en una valoració activa i crítica del que s'ha vist en pantalla.

Per tercer any consecutiu, Alaior, obre una secció d'exhibició de curtmetratges que, fora de concurs, permetran projectar produccions d'autors novells o produccions rellevants relacionades amb l'illa. Per aquest motiu es convoca a tots els que vulguin presentar una pel·lícula al festival, a la secció d'exhibició.

La quota menorquina es donarà a conèixer en dates prèvies a l'esdeveniment.
Recordem que fa dos anys es va projectar el curtmetratge "Horror maleït", de Josep Esbert, i l'any passat els curtmetratges "Tren", de Sergio Serrano, on un dels protagonistes principals és el nen menorquí, Borja Mateo i el curt "Let 's clown ", una producció de Joan Nou Verger.

Aquest any està prevista la projecció del documental "Abelles i mel", d'Antoni Salvador, guanyador del Premi Don Bosco i de l'espot guanyador del concurs de Festes de Sant Llorenç, "Sent la màgia de la festa", de Julia Pons.

El certamen pertany al circuit CortoEspaña, una iniciativa per promocionar el format curt que en 2016 compta amb més de 120 festivals en diverses localitats espanyoles al llarg de tot l'any.

A més, el festival d'Alaior participa també indirectament a l'hora de triar els millors curts del 2015, ja que a final d'any els treballs més premiats es podran veure en una gala final que se celebrarà a Madrid i que desvetllarà els curts favorits dels espectadors.

Per a la present edició del festival s'han presentat més de 600 treballs de nacionalitat espanyola, la data de producció és de 2015. Amb aquesta capacitat de creació anual, no és estrany que els curtmetratges espanyols siguin reconeguts internacionalment a través d'infinitat de guardons i premis.

El projecte, que dóna suport l'Ajuntament d'Alaior des de l'any 2012, és el major esdeveniment al voltant del curtmetratge a Espanya, i el que més públic congrega. El 2015, el Circuit de Estrenes CortoEspaña va arribar a 150 localitats, acollint a més de 25.000 espectadors i repartint més de 18.000 euros en premis.

Alaior ve participant d'aquesta iniciativa des del segon any en què es va posar en marxa. L'Ajuntament, a més, intenta alimentar aquesta activitat recreant-la amb la secció menorquina d'exhibició.

CortoEspaña compta amb el suport de grans actors i actrius, directors i directores que, amb una reconeguda carrera en cinema, teatre o televisió, aposten pel curt com un format únic per a explicar històries. En CortoEspaña han participat curts de Gracia Querejeta, Borja Cobeaga, Carmelo Gómez, Arturo Valls, Michelle Jenner, Juan José Ballesta, Alexandra Jiménez, Carlos Areces, Fele Martínez, Manuela Vellés, Raúl Arévalo, Gorka Otxoa, Juan Diego, Marta Hazas, Juanra Bonet, Miguel Rellán, Víctor Clavijo, Ernesto Sevilla, Antonio Dechent, Javier Gutiérrez, Javier Fesser, Mariano Venancio, Manolo Manquiña, Leticia Dolera, Miguel Ángel Muñoz, Terele Pávez, Ana Fernández, Tristán Ulloa, Julián Villagrán, Luis Bermejo, Mateo Gil ... Aquests són només alguns dels noms que demostren que el curtmetratge és un gènere amb corda per estona.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h