Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Alaior és l'únic municipi de Menorca que rebaixa l'IBI per quart any consecutiu

Alaior és l'únic municipi de Menorca que rebaixa l'IBI per quart any consecutiuLa càrrega impositiva dels ciutadans d'Alaior es reduirà per quart any consecutiu. L'IBI patirà una rebaixa del cinc per cent, de manera que l'Ajuntament ingressarà un total de 325.000 euros menys. També disminuiran altres impostos la base imposable depèn de la valoració cadastral, com les plusvàlues, les transmissions, les donacions, etc.

Els Pressupostos Municipals de 2017 de l'Ajuntament d'Alaior ascendeixen a 10.458.000 euros, 292.000 euros menys que l'exercici 2016.

Les despeses financeres i les amortitzacions descendeixen exponencialment, amb un estalvi de 287.373 euros, fet que suposa una reducció del 23,5 per cent respecte a l'exercici anterior.

El projecte de Pressupostos Municipals per a l'exercici de 2017 suposa l'obertura d'una nova etapa, després dels últims anys que han servit per posar al dia la greu situació econòmica, financera i de gestió de l'Ajuntament d'Alaior. El principal objectiu del nou període serà impulsar l'activitat del municipi, aprofitant les noves sinergies del Centre Bit i de l'edifici del Convent de Sant Diego. Per dur a terme aquesta iniciativa s'orientaran les despeses cap a les principals activitats econòmiques com el turisme, el comerç local, seguretat i benestar ciutadà, la cultura i els esdeveniments esportius. En tot cas, cal destacar que per evitar errors passats les despeses sempre aniran en funció dels ingressos reals, evitant així comprometre la viabilitat futura de l'Ajuntament.

L'equip de govern municipal tramitarà el Fons d'Impuls Econòmic del govern central en previsió de la sentència judicial desfavorable del cas de l'expropiació forçosa del solar del col·legi Mestre Duran a l'empresa COSTRI SL, de manera que es podrà disposar d'un fons de contingència amb l'objectiu de poder atendre possibles obligacions de pagament derivades de les decisions judicials.


En el capítol d'inversions, amb un total de 673.260 euros (339.260 euros més que l'any anterior), els projectes més importants són la millora de l'entorn del Convent de Sant Diego, continuació del projecte de reurbanització del Passeig Marítim de Cala en Porter, inversions en platges, millora de les vies urbanes, construcció d'un nou aparcament públic, ajuda conveni II Fase Polígon Industrial, dotació elèctrica del Convent de Sant Diego i inversions en equipaments culturals.

A més, és important destacar les noves partides i l'increment de les mateixes que es destinaran a la renovació de la gespa del camp municipal Els Pins, rènting nou vehicle Policia Local, implantació empreses Parc Bit, reformes en locals comercials, implementació del servei d'atenció al turista a Son Bou, la II Fira de Turisme, actuacions musicals durant l'estiu, la Banda Municipal de Música, l'Escola Municipal de Música, ajudes acció social i per al Tercer Món, activitats extraescolars i l'adquisició de llibres per a la Biblioteca Municipal.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h