Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

Aclariments accés a la documentació per part dels regidors

Aclariments accés a la documentació per part dels regidorsA propòsit de recents informacions aparegudes en els mitjans de comunicació l'equip de govern vol fer constar els següents punts:

L'Ajuntament d'Alaior figura al capdavant de totes les Corporacions locals de l'illa quan es refereix al compliment de la llei de transparència i adaptació als requisits d'administració electrònica que estableix la Llei 39 i 40 de procediment administratiu.


L'esforç tecnològic i humà desplegat darrere d'aquests objectius en els últims anys permet la realització de tots els següents tràmits amb dispositius electrònics:

-Revisió registres d'entrada
-Revisió registres de sortida
-Consulta llibres de decrets de regidories
-Consulta llibres de decrets d'alcaldia
-Accés als expedients complets de comissions
-Accés als expedients complets de plens

Amb aquesta mateixa voluntat de servei i transparència, des de principis del present mandat polític s'ha permès l'assistència de representants de l'oposició a les juntes de govern municipal, que se celebren cada setmana. Encara que aquesta és una pràctica infreqüent en molts ajuntaments, a Alaior hem portat a la pràctica les possibilitats de participació, dins dels termes que la llei preveu.

Els portaveus de qualsevol força política que no formen part de la junta de govern, disposen d'un termini de les 24 hores posteriors per poder consultar qualsevol expedient que hagi estat tractat en aquell òrgan de decisió, d'acord al que estableix el Reglament Orgànic Municipal.

En el nostre municipi, tota la Corporació té accés telemàtic a tots els registres d'entrada i sortida, en temps real. Els regidors de l'oposició poden accedir a tota la documentació dels llibres de decrets d'Alcaldia així com de la resta de regidors que formen part del govern local. Aquestes són eines que en l'actualitat tan sols estan operatives a Alaior.

A més d'aquests sistemes i garanties d'accés als documents, les actes de la Junta de Govern són públiques i estan a la disposició de tots els ciutadans a la web de transparència de l'Ajuntament d'Alaior.

http://alaior.sedelectronica.es/transparency/d9087016-6367-492d-95cd-b33c16eed883/


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h