Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

El Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca celebra el 31 aniversari

El Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca celebra el 31 aniversariUn total de 40 finques i 195 animals participaran en el XXXI Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca que se celebrarà el proper cap de setmana a Alaior, en el marc d'una nova edició de la tradicional Fira del Camp. La majoria provenen de Ciutadella (16) i també des Mercadal (8), Ferreries (7), Maó (4), Alaior (3) i Es Migjorn Gran (2). Unes xifres superiors a les de la convocatòria de l'any passat que va comptar amb la participació de 38 ramaderies i 181 caps de bestiar.

El Polígon Industrial La Trotxa d'Alaior serà l'escenari un cop més, els dies 18 i 19 de març, d'un dels esdeveniments més multitudinaris de tots els que se celebren a Menorca.

La alcaldessa, Misericordia Sugrañes, el regidor de Fires i Mercats, Rafael Quintana, els representants de l'Associació Frisona i el conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Javier Ares, han donat a conèixer avui matí els detalls del certamen, el qual contempla un programa d'activitats pròpies de la Fira i d'altres de complementàries, amb l'objectiu de seguir sent un punt de trobada de la pagesia i de tota la gent que s’estimen la terra, el camp i el paisatge de Menorca.

La novetat d'enguany consisteix en l'emissió per a tot Espanya del programa Agropopular, amb César Lumbreras, de la Cadena Cope, dissabte 18 de març a partir de les 8.30 hores, des de la nau municipal del Polígon La Trotxa. Una hora i mitja després s'obriran les portes de la Fira del Camp, en un acte oficial a l'estand de l'Ajuntament d'Alaior.

També s'ha de destacar la presentació per part d'Editorial Menorca del llibre “Els llocs de Menorca”, un recull dels reportatges publicats a “Es Diari” que ha portat a terme Antoni Olives. L'acte serà avui mateix, a les 19.30 hores, a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior.

El recinte firal en el seu conjunt disposa de més de 10.000 metres quadrats, repartits entre la nau municipal, els dos envelats i l'espai exterior delimitat per ubicar una àmplia zona d'exposició, una altra de repòs amb servei de bar i una tercera amb jocs infantils. De fet, els cinc expositors que habitualment s'ubiquen a l'interior de la nau municipal s'han hagut de situar a l'exterior per poder donar cabuda a tots els animals que participaran al concurs.

L'extens programa d'activitats inclou una exhibició d'agilitat canina, dissabte a les 17.30 hores, a càrrec del Club Agility Alaior, i un espectacle eqüestre del club Quadres Can Siquiat (Alaior), el diumenge a les 11.30 hores.

S'ha de destacar la participació d'un total de més de 80 expositors, la qual cosa suposa tot un rècord, d'empreses i entitats de tota mena (maquinaria agricola, productes agroalimentaris, artesania, assegurances, flors, estris del camp, bars, associacions benèfiques...) que durants els dos dies de la Fira oferiran els seus productes i serveis als assistents.

El concurs de bestiar estarà presidit pel català Jaume Serrabassa, jutge amb molt de prestigi a nivell nacional i internacional que està acreditat per la Confederació Nacional d'Associacions Frisonas d'Espanya (CONAFE) per avaluar la qualitat de la cabanya bovina insular representada pels participants.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h