Posta de sol - platja de Son Bou Posta de sol - platja de Son Bou  
 

El Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca celebra el 31 aniversari

El Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca celebra el 31 aniversariUn total de 40 finques i 195 animals participaran en el XXXI Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca que se celebrarà el proper cap de setmana a Alaior, en el marc d'una nova edició de la tradicional Fira del Camp. La majoria provenen de Ciutadella (16) i també des Mercadal (8), Ferreries (7), Maó (4), Alaior (3) i Es Migjorn Gran (2). Unes xifres superiors a les de la convocatòria de l'any passat que va comptar amb la participació de 38 ramaderies i 181 caps de bestiar.

El Polígon Industrial La Trotxa d'Alaior serà l'escenari un cop més, els dies 18 i 19 de març, d'un dels esdeveniments més multitudinaris de tots els que se celebren a Menorca.

La alcaldessa, Misericordia Sugrañes, el regidor de Fires i Mercats, Rafael Quintana, els representants de l'Associació Frisona i el conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Javier Ares, han donat a conèixer avui matí els detalls del certamen, el qual contempla un programa d'activitats pròpies de la Fira i d'altres de complementàries, amb l'objectiu de seguir sent un punt de trobada de la pagesia i de tota la gent que s’estimen la terra, el camp i el paisatge de Menorca.

La novetat d'enguany consisteix en l'emissió per a tot Espanya del programa Agropopular, amb César Lumbreras, de la Cadena Cope, dissabte 18 de març a partir de les 8.30 hores, des de la nau municipal del Polígon La Trotxa. Una hora i mitja després s'obriran les portes de la Fira del Camp, en un acte oficial a l'estand de l'Ajuntament d'Alaior.

També s'ha de destacar la presentació per part d'Editorial Menorca del llibre “Els llocs de Menorca”, un recull dels reportatges publicats a “Es Diari” que ha portat a terme Antoni Olives. L'acte serà avui mateix, a les 19.30 hores, a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior.

El recinte firal en el seu conjunt disposa de més de 10.000 metres quadrats, repartits entre la nau municipal, els dos envelats i l'espai exterior delimitat per ubicar una àmplia zona d'exposició, una altra de repòs amb servei de bar i una tercera amb jocs infantils. De fet, els cinc expositors que habitualment s'ubiquen a l'interior de la nau municipal s'han hagut de situar a l'exterior per poder donar cabuda a tots els animals que participaran al concurs.

L'extens programa d'activitats inclou una exhibició d'agilitat canina, dissabte a les 17.30 hores, a càrrec del Club Agility Alaior, i un espectacle eqüestre del club Quadres Can Siquiat (Alaior), el diumenge a les 11.30 hores.

S'ha de destacar la participació d'un total de més de 80 expositors, la qual cosa suposa tot un rècord, d'empreses i entitats de tota mena (maquinaria agricola, productes agroalimentaris, artesania, assegurances, flors, estris del camp, bars, associacions benèfiques...) que durants els dos dies de la Fira oferiran els seus productes i serveis als assistents.

El concurs de bestiar estarà presidit pel català Jaume Serrabassa, jutge amb molt de prestigi a nivell nacional i internacional que està acreditat per la Confederació Nacional d'Associacions Frisonas d'Espanya (CONAFE) per avaluar la qualitat de la cabanya bovina insular representada pels participants.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h