Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

Alaior crea la campanya «Vine a l'Escoleta!!» per augmentar l'escolarització

Alaior crea la campanya «Vine a l'Escoleta!!» per augmentar l'escolaritzacióL'Ajuntament d'Alaior ha anunciat l'inici de la campanya Vine a l'escoleta! amb l'objectiu de donar a conèixer l'Escoleta d'Alaior i augmentar el nombre d'alumnes de 0 a 3 anys que acudeixen a l'Escola Infantil Es Pouet. Per aquest motiu, s'han elaborat tríptics i cartells amb informació de l'Escola i els processos de preinscripció, així com informació de les beques i l'opinió d'experts que defensen la importància d'anar a l'escoleta pels infants de 0 a 3 anys.

En poques setmanes s'obrirà el procés de preinscripcions per matricular a l'Escola Infantil Es Pouet els infants nascuts els anys 2015, 2016 i 2017, de cara al pròxim curs escolar 2017-18.

Les famílies interessades tenen del 2 al 12 de maig per presentar la sol·licitud de preinscripció al mateix centre escolar i dia 8 del mes que ve es portarà a terme una jornada de portes obertes per conèixer de primera mà el seu funcionament, tot i que l'escola està oberta cada dia de 8 a 14 hores i es pot sol·licitar informació trucant al número de telèfon 971 37 93 47 o enviant un correu electrònic a eiespouet@serveissocialsbalears.com.

Per a aquest pròxim curs 2017-18 l'Ajuntament d'Alaior convocarà un any més les beques d'ajuda a les famílies per a l'accés dels seus fillets a l'Escola Infantil Es Pouet amb una important partida pressupostària, amb l'objectiu d'ajudar a pagar una part de les quotes vigents pel servei d'escola infantil. El principal requisit per poder sol·licitar aquestes ajudes, que es convocaran el mes de juny, és haver fet la preinscripció i matrícula al centre escolar. A més, s'ha de destacar que durant aquest curs s'han obert dues aules de nadons més per donar resposta a tota la demanda.

Es Pouet és una escola destinada a fillets i filletes de 0 a 3 anys que fomenta l'autonomia dels infants que ajuda a crear una imatge positiva d'ells mateixos, valorar els altres companys de la mateixa edat, compartir espais i moments, comunicar-se mitjançant cançons, jocs, converses, etc. Els experts tenen clar que anara l'escola infantil és bàsic per a qualsevol infant, tant per al bon desenvolupament de la comunicació com per a la relació amb altres infants i l'autonomia personal.

Més informació a partir de dia 2 de maig a l'Escola Infantil i/o a la pàgina web de l'Ajuntament www.alaior.org.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h