Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

Més espais ornamentats durant més temps a Dies de Flors 2017

Més espais ornamentats durant més temps a Dies de Flors 2017Alaior celebra per tercer any consecutiu amb l'arribada de la primavera la iniciativa Dies de Flors, una activitat de dinamització cultural, gastronòmica i d'oci que omplirà de flors i d'ornamentació decorativa tot el nucli urbà, Son Bou i Cala en Porter. En aquesta tercera edició s'han incrementat els espais públics ornamentats i el nombre de dies de durada de l'esdeveniment.

Dies de Flors se celebrarà els dies 5, 6, 7, 8, 9 i 10 de maig a Alaior, 12, 13 i 14 a Cala en Porter i, finalment, 19, 20 i 21 de maig a Son Bou, Sant Jaume i Torre Solí.

L'augment del nombre de llocs adornats, la seva bellesa i espectacularitat, i la prolongació de la durada de la iniciativa suposen un gran esforç d'organització, ja que és necessari dur a terme un treball de manteniment perquè les flors llueixin en perfectes condicions des del primer fins a l'últim dia. L'Ajuntament d'Alaior convida a menorquins i turistes perquè visitin el municipi durant aquestes dates.

Cal destacar l'esforç i l'enginy dels 14 establiments participants a la Ruta de Tapes, ja que oferiran durant tres dies a residents i visitants un creatiu itinerari per degustar una tapa inspirada en motius florals més una beguda pel mòdic preu de tres euros. Aquesta proposta continuarà els següents caps de setmana a les urbanitzacions.

A més, aquest any s'ha incorporat al programa una degustació de gin "Glop" i un sorteig de 4 lots de productes de Biniarbolla. Per participar-hi caldrà omplir amb les dades personals un sotagot que rebran amb la degustació de les tapes i que s'haurà de dipositar a l'urna al costat del Photocall ubicat a l'Ajuntament de la localitat.

L'Ajuntament d'Alaior ha convocat per primera vegada aquest any amb motiu de l'esdeveniment un concurs per seleccionar i premiar la millor decoració exterior i / o interior de cases. Els veïns podran votar a través del web de l'Ajuntament (www.alaior.org) a partir del 5 de maig a les 17 hores fins al 10 de maig a les 21 hores. S'atorgarà un primer premi d'un cap de setmana en una vila, per gentilesa de l'empresa Viatges Magon S. A., i un diploma a les tres millors decoracions. El resultat del concurs es publicarà al tauler d'anuncis de la seu electrònica (alaior.sedeletronica.es), el portal de transparència i en la web de l'Ajuntament. La data i l'horari del lliurament del premi i dels diplomes es comunicarà oportunament.

Durant aquests dies els comerços obriran el dissabte a la tarda i diumenge al matí, de manera que l'esdeveniment es converteix en una activitat de dinamització econòmica.

El programa d'activitats preveu la inauguració del certamen el divendres 5 de maig a les 13 hores. Posteriorment, es podrà iniciar la visita als espais públics i establiments col·laboradors decorats amb motius florals. A la tarda, començarà la Ruta de Tapes i la degustació de gin "Glop". Cal destacar l'actuació, dissabte 6 a les 18 hores, al Pati de sa Lluna del grup d'acordions "Tecles, Botons i Manxes", acompanyats per flautes. Les visites i la Ruta de Tapes continuaran el dissabte 6 i el diumenge 7 de maig durant tot el dia.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h