Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Unes 450 persones omplen el Pati de sa Lluna per retre homenatge a la música del Jaleo

Unes 450 persones omplen el Pati de sa Lluna per retre homenatge a la música del Jaleo

L'acte d'homenatge a la música del Jaleo, celebrat aquest dimecres a Alaior, va recollir un èxit rotund de participació i d'organització. Prop de 450 persones van omplir completament el pati de butaques i l'aforament del Pati de sa Lluna per gaudir de la sarsuela El postillón de la Rioja i la jota aragonesa "A la vora de l'Ebre", que es canta com a colofó a la representació i és la que dóna origen a la música del Jaleo.

 

La sarsuela és un gènere teatral i musical constituït per aquest tipus d'obres i la peça musical abans esmentada, composta l'any 1856 per Cristóbal Oudrid, gaudia de molta popularitat en els concerts musicals i els teatres de finals del segle XIX a Menorca. La música del Jaleo va néixer, exactament, a Ciutadella el 1888. Des de feia alguns anys, amb la intenció d'animar el Caragol des Born i els Jocs des Pla, la Banda Popular, creada el 1880 i dirigida per Guillem Alba Llorens, sonava algunes peces musicals de moda, i aquest any, la interpretació durant el Caragol des Born de la jota aragonesa "a la vora de l'Ebre" va fer furor perquè els cavalls, espantats, van començar a saltar i fer piruetes.

 

En primer lloc, va pujar a l'escenari el fabioler Cristóbal Vinent, qui, després de la seva actuació, va donar pas als alumnes de cant de l'Escola Municipal de Música d'Alaior, que van representar diferents fragments de la sarsuela El postillón de la Rioja. A l'obra van intervenir Lola Navarro i Jayne Swinbourne (sopranos), Tolo Pons (baríton) i Llorenç Valls (tenor), acompanyats per Merxe Orfila al piano. A més, la Banda de Música d'Alaior, sota la direcció d'Andriy Lemekh, va interpretar una varietat de cançons populars mentre es projectaven imatges de les festes patronals de diferents dècades.

 

100 anys de Caixers Batles de Sant Llorenç i la seva petita història 1916-2016

 

El llibre + DVD "100 anys de Caixers Batles de Sant Llorenç i la seva petita història 1916-2016" ja està disponible per un preu de 25 euros en els següents punts de venda: Estanco García (C / Major), Llibreria Anna (És Carreró), Papereria Detalls (C / Ruiz i Pablo) i Ca'n Sales (Av. Indústria).

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h