Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

Alaior convoca un concurs de fotografia amb motiu de l'exposició Street Art Zapatos Decorados 2017

Alaior convoca un concurs de fotografia amb motiu de l'exposició Street Art Zapatos Decorados 2017

L'exposició Street Art Zapatos Decorados 2017 ha arribat avui als carrers d'Alaior per retre homenatge a l'esperit emprenedor de la indústria del calçat. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'àmbit de la promoció turística perquè pretén embellir la zona comercial del municipi per atreure un major nombre de visitants, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç local.

 

Amb motiu d'aquesta exposició, l'Ajuntament de la localitat ha organitzat un concurs de fotografia per seleccionar i premiar la millor imatge de les sabates exposades. Per participar en el concurs serà necessari prèviament fer-se seguidor/a del perfil oficial de l'Ajuntament d'Alaior a Facebook i compartir una o diverses fotografies mitjançant missatge privat amb el hastag #alaiorstreetart, mostrant la seva manera més natural de gaudir de l'estiu. Un mateix participant, sota un únic perfil i/o compte en xarxes socials, podrà participar una sola vegada en la promoció. El premi consistirà en l'estada d'una nit a l'Hotel Torralbenc, en temporada baixa, per a dues persones i en règim d'allotjament i esmorzar.

 

A partir d'avui mateix i fins al 15 d'octubre es podrà realitzar el recorregut de les 25 sabates gegants de taló, cada un amb el seu nom i la seva història particular, des del Carrer des Ramal fins al Camí Nou d'Alaior. També es podran contemplar dos exemplars més fora d'aquest municipi, concretament a les instal·lacions de l'Aeroport de Menorca i a l'Estació Marítima del port de Maó, de manera que l'Ajuntament d'Alaior agraeix la col·laboració d'AENA i Autoritat Portuària de Balears.

 

L'Ajuntament d'Alaior ha editat un díptic explicatiu que inclou un mapa amb la ubicació de les escultures i un codi QR amb la informació més important de la iniciativa (el codi també es podrà capturar a la base de les sabates), així com les bases del concurs de fotografia que es publicaran a finals de mes a la pàgina web www.alaior.org i serà llavors quan ja es podran enviar els missatges amb les fotos al perfil oficial de l'Ajuntament d'Alaior al Facebook.

 

Cal destacar que la participació en el concurs suposa la cessió expressa a l'Ajuntament d'Alaior, de forma gratuïta i en exclusiva, dels drets d'imatge i de propietat intel·lectual que poguessin resultar de les fotografies utilitzades pel participant en aquest certamen, el resultat es publicarà a la seu electrònica de l'Ajuntament d'Alaior https://alaior.sedelectronica.es, la pàgina web https: alaior.es i el perfil oficial a Facebook https://es-es.facebook.com/AjuntamentAlaior/

 

La indústria del calçat és fonamental per a comprendre la història d'un poble com Alaior, on, al llarg de tot el segle XX, desenes de petits tallers de calçat, i més endavant fàbriques mecanitzades, van ocupar a centenars d'obrers i van permetre també la incorporació molt generalitzada de la dona al món del treball. Una producció de qualitat que va tenir ràpida acceptació en el mercat nacional, va obrir camí a l'exportació i va contribuir a la prosperitat d'aquesta vila. Aquesta singular exhibició, impulsada per l'Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP), pretén ser un homenatge i un reconeixement a tots els que amb el seu treball o el seu enginy i esforç van fer d'aquest ofici un puntal de l'economia local.

 

Els 27 sabatots de 2,5 metres d'altura, realitzats en fibra de vidre i polièster, han estat decorats, majoritàriament, per artistes d'Elda, el bressol del calçat, amb l'objectiu de mostrar la cara més desenfadada i optimista de les sabates que es fabriquen al nostre país. Els creadors s'han recolzat en el concepte d'art urbà per convertir aquestes escultures amb taló en suport d'expressió artística, ja que la sabata és moda i la moda és també art.

 

Més informació a l'oficina de l'Àrea de Festes de l'Ajuntament d'Alaior al C/ Major nº 11 (tel. 971.371.002 ext. 115) i/o a l'adreça de correu electrònic turisme@aj-alaior.org.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h