Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

AGENDA LOCAL 21, UN ESPAI DE CONFIANÇA, IMPLICACIÓ I GENEROSITAT

AGENDA LOCAL 21, UN ESPAI DE CONFIANÇA, IMPLICACIÓ I GENEROSITATHas estat implicat en l'agenda local 21 d'Alaior?
Tens ganes d'implicar-te en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans del municipi tenint en compte la cura del medi ambient?

Si és així, t'esperem el dia 26 de setembre a les 20.00 h. a la sala d'activitats ciutadanes on ens trobarem les persones que sentim les mateixes inquietuds per a donar un impuls a l'Agenda Local 21 d'Alaior.

L'agenda Local 21 és un instrument de planificació sorgit de la participació i consens entre la ciutadania, els agents socials i els representants polítics. L'objectiu és que els veïns d'Alaior millorin la qualitat de vida des d'un punt de vista econòmic, sòciocultural i ambiental, amb criteris de sostenibilitat. L'agenda és, en definitiva, un reflex o un termòmetre de la participació i l'entesa social dels veïns d'Alaior i de l'interès en la cura del medi ambient.

El funcionament d'una Agenda Local 21 és cíclic: es redacta un Diagnòstic sòcioambiental del municipi. A continuació es redacta un Pla d'Acció Ambiental Municipal (PAAM), un conjunt d'accions a realitzar per a millorar els punts febles detectats en la diagnosi o reforçar els punts forts. Finalment s'estableix un Pla de seguiment amb un Sistema d'Indicadors que ens donen informació sobre la tendència dels valors ambientals. I quan s'ha acabat l'execució i l'avaluació del Pla d'Acció, es torna a començar un nou cicle amb una nova diagnosi.

Ara bé, en tot aquest engranatge hi ha un instrument imprescindible sense el qual l'agenda no funcionaria, que és el Fòrum o Taller d'Agenda 21, format pels habitants del municipi interessats en la implantació i desenvolupament d'aquesta Agenda Local 21. Totes les fases de l'Agenda local han d'estar promogudes i participades per aquest nucli de persones que han d'estimular, promoure i vehicular la participació ciutadana, emetre propostes sobre el medi ambient i la sostenibilitat i analitzar, valorar, i difondre les qüestions relatives a l'Agenda Local 21 entre d'altres. Es tracten temes mediambientals en sentit ampli com ara la governança, el consum responsable, l'urbanisme, la mobilitat, la salut, l'economia, la igualtat i la justícia social,... Emprant les paraules d'una de les persones participants que ens hem permès agafar com a eslògan, volem que l'Agenda Local 21 sigui "un espai de confiança, implicació i generositat" i ens agradaria que tu hi fossis present.

A Alaior hi ha hagut experiències d'Agenda Local 21 des de 2001, el moment en el que van començar totes les agendes dels vuit municipis de Menorca. Hi ha hagut dos periodes amb dos Plans d'Acció Ambiental Municipal de 2004-2007 i de 2009-2012. En aquests moments s'està avaluant el compliment del darrer PAAM. És hora d'agrair a totes les persones i organitzacions que s'hi han implicat anteriorment, demanar-los que segueixin amb el seu important testimoni, i engrescar a nous ciutadans en aquesta nova era que pot resultar apassionant.

Us esperem el proper dia 26 de setembre, amb l'inici d'un nou cicle, on les persones implicades marcaran el rumb de l'Agenda Local 21 d'Alaior.

Per a més informació Tel. 971 37 10 02 Ext. 149 o adl@aj-alaior.org.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Agenda Local
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h