Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

Alaior rebrà en donació una estàtua de l'escultor suís Nag Arnoldi

Alaior rebrà en donació una estàtua de l'escultor suís Nag Arnoldi

La famila de l'escultor dóna a l'Ajuntament d'Alaior l'escultura d'un cavall de bronze que forma part de la sèrie EQVVS en què Nag Arnmoldi va desplegar el seu geni creador a partir de la dècada dels vuitanta.

 

Es tracta d'un estàtua exempta, d'aproximadament 1.50 centímetres d'altura, elaborada en bronze, que s'assenta sobre una base del mateix material i que reprodueix la figura d'un cavall en moviment, amb un aire gràcil en la marxa.

 

El cavall era una de les peces favorites de l'escultor, que fins i tot la va seleccionar per a ornamentar la seva residència d'estiu, emplaçada a la urbanització de Torre Solí. La vídua de Nag Arnoldi, Ornella Rezzonico, i la seva filla Flaya, van considerar fa uns mesos la possibilitat que el municipi d'Alaior pugui lluir també una escultura d'aquest creador, com a expressió de gratitud pels anys feliços que la família ha pogut gaudir en la seva residència, que ha estat també àmbit d'inspiració i creació d'aquest artista, i evidentment en el seu record. Es dóna a més la circumstància que la peça seleccionada connecta perfectament amb l'afició que tota l'illa i també el municipi d'Alaior demostren pel món del cavall.

 

Nag Arnoldi va morir el passat 11 de febrer a Lugano deixant després de si una immensa i valuosa obra distribuïda arreu del món i que l'acredita com un dels millors escultors del segle XX.

 

L'escultura que rebrà el municipi d'Alaior s'ha valorat en uns 60.000 euros. L'Ajuntament, d'acord amb la família, té previst que aquesta escultura s'emplaci en l'entorn del recinte del Convent de Sant Diego, per al qual hi ha programada una important obra de reurbanització exterior que s'executarà en el proper exercici. La instal·lació, per tant, haurà de compassar amb l'obra civil.

 

 

El cavall de bronze s'incorporarà a l'inventari municipal de béns. Amb aquest propòsit, l'alcaldessa Misericòrdia Sugrañes ha mantingut al llarg de l'estiu diverses trobades amb la família de l'escultor, fins plasmar l'acord de transmissió a títol gratuït d'aquesta peça, que es va signar a finals d'agost.

 

L'acceptació d'aquest bé per part del municipi suposa que aquesta peça s'incorpora al patrimoni artístic de la població mentre, d'altra banda, s'inscriurà en l'inventari de béns de l'Ajuntament. L'Ajuntament s'obliga a sufragar la despesa que ocasioni la instal·lació de l'escultura i al seu posterior manteniment. L'operació compta amb tots els informes favorables però, a causa del valor atribuït a l'obra, l'acceptació formal passarà per ple, dijous que ve.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dijous de 16.00 a 19.30 h