Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

L'Ajuntament d'Alaior nomenarà fill il·lustre a Antonio Cardona Sans

L'Ajuntament d'Alaior nomenarà fill il·lustre a Antonio Cardona Sans

El ple de la Corporació municipal va aprovar ahir dijous per unanimitat una proposta d'alcaldia que permet ia incoar expedient d'instrucció per retre reconeixement a la persona d'Antonio Sans Cardona i nomenar-lo Fill Il·lustre d'Alaior.

 

L'acord inclou també un segon punt pel qual l'alcaldessa ha proposat que sigui la regidora de Cultura, Isabel Rodríguez Anglada, la jutgessa instructora de l'expedient i la funcionària Margarita Pons Martí la secretària d'aquest procediment.

 

Des del punt de vista tècnic i d'acord amb el reglament d'Honors i Distincions que regeix en l'actualitat, s'obre ara un període (de durada indeterminada) en el qual es procedeix recollir el màxim de documentació probatòria dels mèrits que inspiren l'acte de reconeixement.

 

Quan estigui conclòs l'expedient, és preceptiu que se sotmeti a exposició pública per a qualsevol ciutadà o entitat pugui presentar al·legacions o suggeriments, a considerar per portar l'expedient a la seva recta final.

 

Un cop incorporades (o desestimades) aquestes aportacions, la persona que instrueix l'expedient presentarà una proposta al ple de la Corporació per a la seva aprovació definitiva. Faltarà per establir si l'acte d'homenatge es fa coincidir amb el moment d'aquesta sessió plenària en la qual s'acorda concedir la distinció proposta o s'estableix un dia específic per a l'acte.

 

L'acord municipal recull la proposta impulsada per la revista s'Ull de Sol i recolzada per les següents entitats: Centre Cultural, Cooperativa Sant Crispín, JJMM, Fòrum IIIer Mil·lenni, Club de Jubilats, Associació Cultural s'Ull de Sol, COINGA , Cooperativa del Camp, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears.

 

 

Antonio Cardona Sans (1927-2017), va morir el passat mes de juliol. Durant la seva llarga trajectòria laboral es va distingir especialment per la seva tasca com el gran impulsor dels moviments cooperativistes a Menorca, a les Balears i també en àmbit nacional. En vida va rebre nombrosos reconeixements, entre ells, el Premi Ramon Llull (2005).

 

Cardona va participar també en els moviments socials i polítics de la seva època, va ser regidor a l'Ajuntament d'Alaior i també es va presentar com a candidat al Senat per Aliança Popular a les eleccions constituents.

 

L'Ajuntament d'Alaior organitza cada any un acte d'homenatge en el transcurs de les festes de Sant Llorenç, sense perjudici que puguin cabre altres reconeixements al llarg de l'any.

 

La figura de Fill Il·lustre, Medalla d'Or o declaració de Fill Adoptiu són formes honorífiques menys freqüentades. L'últim fill il·lustre que es va nomenar a Alaior va ser Josep Mascaró Passarius, l'any 1996.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Agenda Local
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h