Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Ajuntament i Meliá arriben a un principi d'acord per demolir part de les altures dels hotels de Son Bou

Ajuntament i Meliá arriben a un principi d'acord per demolir part de les altures dels hotels de Son Bou

L'alcaldessa d'Alaior, Misericòrdia Sugrañes, ha arribat aquest matí a un principi d'acord amb la companyia hotelera Meliá Hotels International que permetrà eliminar l'impacte paisatgístic de les dues torres.

 

Meliá s'ha compromès a enderrocar plantes superiors de les dues torres quant disposi d'autorització urbanística per traslladar aquestes places a dues parcel·les adjacents de la seva propietat.

 

Meliá s'ha compromès a presentar aquesta declaració d'intencions per escrit, tal com li ha exigit l'alcaldessa aquest matí en una reunió celebrada al consistori.

 

Meliá ha insistit davant de l'alcaldessa que el projecte actual, d'incrementar la categoria de l'establiment, reduir 98 habitacions i modificar l'estructura actual, amb una inversió prevista de 35 milions, és totalment compatible amb una posterior reducció d'altures de les dues torres per aconseguir un complex de màxima qualitat i totalment integrat a l'entorn de Son Bou.

 

El resultat de la trobada d'avui és fruit d'una sèrie de converses iniciades mesos enrere.

 

Sugrañes ha brindat tot el suport tant de l'Ajuntament d'Alaior per que l'eliminació de l'impacte visual sigui una realitat en el menor espai de temps possible.

 

Per Sugrañes és "una oportunitat que no hem de perdre i correspon al Consell Insular tramitar les modificacions oportunes perquè el projecte d'increment de categoria i eliminació de l'impacte visual sigui una realitat".

 

"No és moment per a retrets passats i sí per remar junts en favor de l'interès general. Tot Alaior i tot Menorca estarien encantats que Son Bou tingués una imatge renovada i més d'acord amb les sensibilitats actuals, així que per la nostra part no desistirem fins a aconseguir aquest objectiu. Anem a veure si estem tots a l'altura de les circumstàncies ", ha dit l'alcaldessa.

 

L'acord d'avui respon "raonablement" als objectius de l'Ajuntament d'Alaior. "Nosaltres no podem fer més que el que estem fent", ha dit l'alcaldessa.

 

"Una altra gent parla, parla i parla, però no fa res ni resol res" ha dit l'alcaldessa.

 

La competència en Urbanisme d'un ajuntament és limitada, ja que és el Consell el que té l'última paraula. És l'únic que pot modificar la qualificació de les parcel·les adjacents a través de la modificació del PTI que està en marxa, o bé a través d'una modificació puntual del mateix perquè la tramitació sigui més ràpida.

 

L'alcaldessa ha insistit que "no podem resoldre aquest assumpte sols i necessitem la implicació i complicitat del Consell. Si ho poguéssim fer sols, ja estaria resolt des de fa temps ".

 

"Si finalment, vam arribar aquest acord entre Ajuntament d'Alaior, Consell Insular i Meliá Hotels haurem aconseguit que sigui un objectiu realista a curt termini disposar d'una imatge més satisfactòria per a la millor platja de Menorca en un espai raonable de temps i al mateix temps mantenir a curt termini una inversió de 35 milions d'euros, que genera llocs de treball i incrementa la qualitat de la destinació ".

 

Per a l'alcaldessa, és "evident que seria millor no passar per aquesta fase intermèdia, però és molt millor la situació d'avui que la teníem ahir. No renunciem a l'objectiu inicial i anem aconseguint objectius que no podíem perdre com l'increment de qualitat i la inversió ".

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h