Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Els tres col·legis d'Alaior celebraran conjuntament per primera vegada el Carnaval

Els tres col·legis d'Alaior celebraran conjuntament per primera vegada el Carnaval

L'Ajuntament d'Alaior ha organitzat un any més un extens i variat programa per celebrar el Carnaval a la població, amb algunes interessants novetats per als nens i nenes del municipi.

 

La festa començarà el Dijous Llarder, a les 11 del matí, quan els alumnes més petits de les escoles del municipi voltaran pels carrers del poble i visitaran en Bernat Figuerola a l'Ajuntament. Posteriorment, es dirigiran al poliesportiu per ballar amb l'actuació d'Esport Art. 

 

El mateix dia al capvespre, a les 18 hores, cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior i recollida d'en Bernat Figuerola per anar a ballar al poliesportiu amb Música&Show del DJ Toni. A la mateixa hora, al Club de Jubilats s'oferirà un berenar de coca i xocolata i gran ball amb Jesús Álvarez. 

 

Al dia següent, divendres 9 de febrer a partir de les 18 hores, el Poliesportiu Municipal acollirà la primera festa de Carnaval que celebraran conjuntament tots els col·legis del poble: La Salle d'Alaior, el CEIP Inspector Comas Camps i el CEIP Mestre Duran. 

 

Dissabte dia 10 les activitats començaran abans del que és habitual, concretament a les 11 hores, amb DJ i música en directe a càrrec de Menorca Festa a la Plaça des Ramal. Posteriorment, a les 18 hores a Cala en Porter, setena Minirua de Carnaval que organitza l'Associació de Veïns amb la col·laboració de l'Ajuntament. La sortida serà des de la Plaça Gran i acabarà a la Sala Polivalent. A continuació, animació amb DJ i música en directe a càrrec de Menorca Festa. Lliurament de premis a les millors disfresses i moltes sorpreses. 

 

 

Una hora i mitja més tard, a les 19.30 hores, començarà la Gran Rua de Carnaval d'Alaior, amb sortida des del carrer Comerç, desfilada i concentració posterior al poliesportiu, on tindrà lloc l'exhibició dels grup participants i el lliurament de premis. S'ha de destacar que les comparses podran actuar a Sa Plaça i al Poliesportiu on, després de la Gran Rua, tindrà lloc un Ball de Carnaval amenitzat per la Música&Show del DJ Toni. A més, tothom que vulgui podrà quedar-se a sopar a benefici del Club de Bàsquet Jovent. Convé recordar que demà acabarà el termini d'inscripcions per participar a la Rua de Carnaval.

 

S'ha de destacar que l'Ajuntament lliurarà un 1er premi de 700 euros i un pernill, un 2n premi de 400 euros i un pernill i un 3r premi de 200 euros i un pernil als millors grups  o comparses. També hi haurà altres premis de 150 euros a l'originalitat, a la coreografia, a la simpatia, a l'elaboració, etc. A més, per segon any consecutiu, hi haurà un premi sorpresa per a la comparsa més votada d'entre els participants. 

 

El dilluns dia 12 a partir de les 22 hores i fins les 3 de la matinada, revetlla juvenil a la Plaça des Ramal amb DJ Bauxa (discjòquei de Ritmo Menorca). A més, a partir de les 23.30 hores, un grup de joves músics animaran els carrers del centre de la població. Finalment, a les 00.30 hores de la matinada, Gran Revetlla de Carnaval al poliesportiu amb música de balls de saló amb el grup Joe Mina i, a continuació, DJ Ritmo Menorca. 

 

La cloenda del Carnaval tindrà lloc dimarts dia 13 de febrer (el Darrer Dimarts) a partir de les 19 hores amb la sortida de la comitiva funerària des de l'Ajuntament, cercavila pel poble amb la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior, i posterior lectura del testament d'en Bernat Figuerola a Sa Plaça. 

 

L'Ajuntament recorda que la zona autoritzada per llençar petards és exclusivament entre el poliesportiu i el col·legi La Salle el dijous dia 8, a partir de les 15 hores, i els dies 10, 11 i 13. El divendres 9 i el dilluns 12 no està permès. 

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h