Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Les flors envairan Alaior per rebre la primavera

Les flors envairan Alaior per rebre la primavera

Alaior celebra per quart any consecutiu amb l'arribada de la primavera la iniciativa Dies de Flors, una activitat de dinamització cultural, gastronòmica i d'oci que omplirà de flors i d'ornamentació decorativa tot el nucli urbà, Son Bou, Torre Solí i Cala en Porter . Les principals novetats d'aquesta quarta edició seran la festa Flower Power i la "Ruta de sa Croqueta".

 

Dies de Flors se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de maig a Alaior, 18, 19 i 20 a Son Bou i Torre Solí i, finalment, 25, 26 i 27de maig a Cala en Porter.

 

Cal destacar l'esforç i l'enginy dels 10 establiments participants a la Ruta de sa Croqueta, ja que els bars i restaurants inscrits en la iniciativa oferiran durant tres dies a residents i visitants un creatiu itinerari per degustar una tapa de croquetes més una beguda per mòdic preu de tres euros. Aquesta proposta continuarà els següents caps de setmana a les urbanitzacions.

 

A més, aquest any s'ha incorporat al programa una festa Flower Power el dissabte 12 de maig de 20 a 23 hores a la Plaça Nova, un esdeveniment al qual es recomana assistir vestit amb roba hippie per ambientar encara més si és possible el mateix.

 

Durant aquests dies els comerços obriran el dissabte a la tarda i diumenge al matí, de manera que l'esdeveniment es converteix en una activitat de dinamització econòmica.

 

El programa d'activitats preveu la inauguració del certamen el divendres 11 de maig a les 13 hores. Posteriorment, es podrà iniciar la visita als espais públics i establiments col·laboradors decorats amb motius florals. A la tarda, començarà la Ruta de sa Croqueta. Cal destacar la cercavila del dissabte 12 de maig a partir de les 19 hores de la Banda Juvenil d'Alaior, que finalitzarà a la Plaça Nova.

 

Les visites i la Ruta de sa Croqueta continuaran el dissabte 12 i el diumenge 13 de maig durant tot el dia.

 

L'itinerari dels diferents escenaris decorats amb motius florals és el següent: Carrer des Ramal, Plaça des Ramal, Sant Josep (sota el pont), Sa Plaça, Dalt és Fossar, Plaça Nova, Ajuntament, Sant Diego, Calan Busquets i Av. Pare Huguet.

 

El 63è Concurs Floral del col·legi La Salle s'inaugurarà el mateix dissabte a les 19 hores al Convent de Sant Diego i es podrà visitar fins al diumenge dia 13 de maig a les 21 hores. Mitja hora abans es procedirà a la seva clausura amb el lliurament de premis.

 

L'Ajuntament d'Alaior convida a menorquins i turistes perquè visitin el municipi durant aquestes dates.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h