Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

Alaior demana que es permeti el lloguer turístic de tot tipus de unifamiliars a tot el municipi

Alaior demana que es permeti el lloguer turístic de tot tipus de unifamiliars a tot el municipi

L'Ajuntament d'Alaior ha sol·licitat en el termini d'al·legacions que el Consell Insular de Menorca permeti la comercialització de les estades turístiques en els edificis unifamiliars de tot tipus en totes les zones del municipi, no com apareix en l'aprovació inicial on el lloguer turístic per a aquesta tipologia només queda permès a les zones turístiques.

 

L'Ajuntament d'Alaior sosté que la zonificació aprovada pel Consell vulnera l'autonomia municipal i que aquesta queda "en dubte" a través d'una "intervenció totalment coercitiva". "De poc han servit les consultes realitzada quan en últim terme es desemboca en l'intent de materialitzar una normativa que imposa i restringeix zones de comercialització, fent cas omís de les observacions plantejades pels municipis".

 

L'Ajuntament d'Alaior considera que la prohibició en el casc urbà "està perjudicant a hores d'ara a l'economia general del poble i els seus residents", ja que "hem de fer notar que l'ús turístic durant tot just uns mesos d'estiu contribueix a la configuració i manteniment de l'estètica tradicional del poble, alhora que suposa una ajuda per a la renda dels titulars de la propietat, que complementen els seus salaris amb aquests ingressos extra ".

 

"El lloguer turístic en zona urbana -continuen les al·legacions- no ha generat fins al moment cap tipus de problema. Ans al contrari, reiterem que posa en servei una borsa d'edificis els propietaris dels quals es veuen animats a mantenir i conservar. L'ús turístic de cases de poble és freqüent i habitual i constitueix un atractiu (turisme d'interior) en tota la geografia nacional i no sembla adequat que una illa de vocació turística vulgui asfixiar aquesta possibilitat, castigar la renda dels seus habitants i condemnar moltes cases a l'abandonament i ruïna, en lloc d'afavorir la seva recondicionament i rehabilitació en part amb ajuda d'unes rendes que en cap cas suposen un negoci ni opulent ni desproporcionat, sinó exactament un complement per a les rendes de les famílies ".

 

Així mateix, explica l'Ajuntament que "el mateix raonament ens serveix per defensar l'ús turístic d'edificacions en sòl rústic. No es tracta d'obrir expectatives a noves construccions però sí permetre que es generin recursos per a la pròpia conservació d'un patrimoni que hauria d'enorgullir, pel seu especial valor etnològic ".

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h