Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

L'Ajuntament d'Alaior tornarà a oferir aquest estiu dues funcions d'òpera a l'aire lliure

L'Ajuntament d'Alaior tornarà a oferir aquest estiu dues funcions d'òpera a l'aire lliure

L'Ajuntament d'Alaior s'ha acollit un any més a les convocatòries del Liceu i del Teatre Reial que permeten oferir espectacles d'òpera a l'aire lliure amb l'objectiu de donar difusió al gènere líric i estendre-ho a peu de carrer.

 

Alaior va ser el primer municipi fora del territori català a sumar-se al programa de Liceu a la fresca, l'any 2016, amb la retransmissió de la Bohème, i aquest mateix any, després de comprovar la gran acollida que va tenir entre el públic, es va adherir també a les celebracions del 200 aniversari del Teatre Real amb la projecció d'Otello. Amb posterioritat va poder oferir també Madama Butterfly i Il Trovatore.

 

La proposta d'aquest any 2018 ve donada per aquestes dues grans institucions que, així, s'han fixat en el calendari les següents cites:

 

- Dissabte 16 de juny, representació, en semi-directe, de la funció de Manon Lescaut, de Giacomo Puccini, a les 22.00 hores.

 

- Dissabte 7 de juliol, Luccia vaig donar Lammemoor, de Gaetano Donizzetti, des del Teatro Real de Madrid, a les 21.30 hores.

 

En tots dos casos, l'Ajuntament té previst convertir la Plaça Nova en un auditori a l'aire lliure, amb un aforament aproximat de 400 localitats i entrada lliure. La representació es retransmet a través de TVE en un fals directe de la mateixa sessió que s'ha ofert aquest mateix dia al coliseu i que es projecta, en diferit, a pantalla gegant i l'aire lliure.

 

Es tracta de dues ocasions que permetran servir l'espectacle operístic a tots els amants del bel canto i compartir una mateixa escena amb milers d'espectadors de tot el territori nacional i fins i tot audiències internacionals a través de televisió.

 

Sobre les característiques de les obres, Manon Lescaut

 

Passió, plaer i remordiment en una història sobre contradiccions i renúncies

Inspirada en la novel·la homònima de l'abbé Prévost, Puccini va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf. La història de l'ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música captivadora, fidel als principis del verisme i amb el just estrip en pàgines com la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata» del quart acte.

Tres aclamats tenors, el nord-americà Gregory Kunde, el tenerifenc Jorge de León i el puertoriqueño Rafael Davila es reparteixen el paper de Des Grieux. A ells s'uneixen dues sopranos per al paper titular, la ucraïnesa Ludmyla Monastyrska i la italiana Maria Pia Piscitelli, ambdues de fama internacional.

El Liceu acull una nova coproducció entre el coliseu barceloní, el Palau de les Arts de València i el Teatre San Carlo de Nàpols. L'acció ens situa en el context de la immigració de principis del segle XX amb el record d'Ellis Island com a rerefons.

 

Síntesi:

El primer gran triomf de Puccini, Manon. Una jove atractiva i frívola és enviada pel seu pare a un convent. Durant el camí s'entrecreuen en la seva vida el terorero Geronte i el jove estudiant Des Grieux i tots dos sucumbeixen als seus encants. Manón dubta entre lliurar-se a un amor deslligat amb Des Grieux o viure una vida plena de luxe i riquesa amb el vell Geronte.

 

Es tracta d'una producció espectacular molt cinematogràfica. Un tren de vapor a l'escenari, l'estàtua de la llibertat, proyeccionwes ... Tot això i més en una producció de Davide Livermore que s'emmarca en el contetxto de la immigració de principis de segle XX amb Ellis Island com a teló de fons.

 

Durada total aproximada 2h 30 m

 

Manon Lescaut

Drama líric en quatre actes. Llibret de Domenico Oliva i Luigi Illica. Estrena absoluta: 1893.02.01, Teatre Regio de Torí. Estrena a Barcelona: 1896.04.05, Liceu. Darrera representació al Liceu: 08/01/2007. Total d'representacions al Liceu: 60.

 

Luccia di Lammermoor, Lucia de Lammermoor, de Gaetano Donizetti, es convertirà també en l'última- en versió escènica - dels actes commemoratius del Bicentenari i el vintè aniversari de la seva reobertura del Teatre Real. És la peça operística que oferirà el dia 7 de juliol.

 

Dramma tragico en tres actes

 

Música de Gaetano Donizetti (1797-1848)

 

Llibret de Salvatore Cammarano, basat en la novel·la The Bride of Lammermoor (1819), de Walter Scott

 

Estrenada al Teatre San Carlo de Nàpols el 26 de setembre de 1835

Estrenada al Teatro Real el 31 de maig de 1851Producció de l'English National Opera amb el Cor i orquestra del Teatro Real

 

Autèntic paradigma de l'òpera italiana romàntica, Lucia di Lammermoor, el més aconseguit i cèlebre de l'extensíssima llista de drames lírics de Gaetano Donizetti, va suscitar des d'un inici admiració per fer del cant un vehicle per commoure, i no una mera successió de focs artificials vocals. L'obra va obrir al bergamasco les portes de París, i va ser l'única de les que va donar llum que es va mantenir en el repertori abans del Donizetti Renaissance que, a partir de la dècada de 1950, consagraria definitivament al compositor.

 

La trama gira al voltant d'una jove enamorada que cau en la més profunda desesperació en veure 's acusada per la seva amant de traïció per haver-se casat, contra la seva voluntat, amb un altre home. El que l'amant desconeix és que les núpcies es van celebrar sota una falsa presumpció d'infidelitat. El dolor que inunda la jove la aclapara fins al punt de fer-la embogir, donant peu a una de les escenes més cèlebres de la història de l'òpera, tant per la seva genialitat musical com pel nivell d'introspecció psicològica que revela. El ineludible tràgic desenllaç rubrica una obra que, sense indici de dubte, manté avui intacta la seva capacitat per emocionar.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h