Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior  
 

La matriculació de l’Escoleta d’Alaior ha augmentat més d’un 30% aquest curs 18/19

La matriculació de l’Escoleta d’Alaior ha augmentat més d’un 30% aquest curs 18/19 El curs escolar ha començat a l'Escola Infantil Es Pouet d'Alaior amb 107 infants, el que significa un increment de més del 30% en comparació amb el curs passat 2017/18, quan el curs va començar amb 81 infants. Per aquest motiu el curs ha començat amb 8 aules obertes i a plena capacitat des del primer dia.

L'alcaldessa d'Alaior, Misericòrdia Sugrañes, i el regidor d'Educació, Cristóbal Marqués amb la gerent de la UTE de Cooperatives d'Escoleta que gestiona l'Escoleta d'Alaior, Vanesa Camps, per valorar el primer any de gestió de la nova empresa i fer balanç tots els programes que s'han dut a terme per fomentar l'escolarització del municipi.

Les dues parts han valorat molt positivament el primer any de gestió i la molt bona xifra de matriculació d'aquest curs, destacant com a molt positius totes les iniciatives per donar a conèixer l'Escoleta, com la campanya iniciada fa dos anys «Vine a l'escoleta!» i que va tenir continuïtat just abans de les matriculacions d'aquest any, també s'ha valorat molt positivament l'increment de la partida econòmica per beques, i els tallers de massatge infantil que es van realitzar per nadons no escolaritzats on van venir 26 famílies i que la gran majoria d'elles han optat per matricular-se aquest curs.

Misericòrdia Sugrañes ha destacat també la bona feina realitzada per la nova empresa que gestiona l'escoleta i que treballa conjuntament amb l'Ajuntament per millorar el dia a dia dels més petits del municipi. Cal recordar que amb la nova licitació el consistori ha realitzat un increment econòmic fix de 16.000 euros més cada any, més 22.000 euros de variables per l'obertura de noves aules, una aposta clara per millorar els serveis.

El nou contracte és per un import total de 2 milions i mig d'euros aproximadament i durada de 4 anys amb 2 més de prorrogables, una aportació fixa municipal de 184.000 euros per any per 7 aules obertes, més l'aportació de les famílies a través de les quotes. L'Ajuntament va decidir establir una important novetat en la nova licitació, que és que per cada aula de més que s'obri durant el curs escolar, es realitzarà una aportació extra d'entre 8.000 i 22.000 euros, per compensar l'esforç que realitza l'empresa, ja que els darrers anys sempre s'ha obert una aula més de la prevista a l'inici de curs.

Cristóbal Marqués ha valorat molt positivament tant el passat curs escolar que es van arribar a obrir dues aules més, fins a arribar a 9 aules amb 107 fillets, i l'espectacular inici de curs, també amb 107 fillets amb un increment del 30% de la matriculació, «tota la feina realitzada i coordinada entre Escoleta i Ajuntament poc a poc va donant els fruits».


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dijous de 16.00 a 19.30 h