Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

Alaior organitza 5 Tallers de Família per fomentar la parentalitat positiva

Alaior organitza 5 Tallers de Família per fomentar la parentalitat positiva

Les àrees de Serveis Socials i Educació de l'Ajuntament d'Alaior han organitzat un curs més els Tallers de Família 2018-19, amb la col·laboració de tots els centres educatius del municipi: CEIP Mestre Duran, Col·legi Públic Doctor Comas, Escoleta Infantil Es Pouet, La Salle Alaior i l'Institut d'Educació Secundària Josep Miquel Guàrdia. L'objectiu és promoure la parentalitat positiva per tal d'oferir un benestar als fills/es, facilitant positivament el seu desenvolupament integral des d'una perspectiva de cura, afecte, protecció, seguretat personal i de no-violència. Els Tallers de Família són un espai de trobada, aprenentatge i reflexió on intercanviar i compartir experiències i inquietuds sobre l'educació dels nostres fills.

 

La iniciativa consta de 5 tallers més una conferència dirigits a pares i mares d'Alaior. El primer tractarà sobre “Com deixar anar i confiar sense abandonar, en l'adolescència” i es celebrarà del 29 d'octubre al 26 de novembre, els dilluns de 19 a 21 hores a l'Escola d'Adults d'Alaior. Està enfocat a pares i mares de fills adolescents (de 12 a 25 anys). La ponent serà Camila Puerta, Psicòloga Educativa i Educadora de Famílies en Disciplina Positiva.

 

El segon és un taller de competències parentals per a pares i mares de fills/es a Educació Infantil i Primària i tractarà sobre les relacions entre germans. Serà impartit per Irune Inchaustegui, pedagoga i terapeuta familiar. La data d'inici és el 6 de novembre i acabarà dia 20 del mateix mes. L'horari és els dimarts de 18 a 20 hores al CEIP Comas Camps

 

El tercer Taller de Família està enfocat a pares i mares de fills/es a Educació Primària (6 a 12 anys) i es portarà a terme del 7 al 28 de novembre al CEIP Mestre Duran, tots els dimecres de 18 a 20 hores. Serà impartit per Camila Puerta, Psicòloga Educativa i Educadora de Famílies en Disciplina Positiva  i es parlarà sobre com “Organitzant-nos a casa amb la col·laboració de tots”. 

 

El quart és un taller de seguiment per a pares i mares d'adolescents que ja hagin assistit a algun abans. Les dates encara estan per concretar però el que sí ja està confirmat és que començarà el febrer i acabarà el març de l'any que ve. L'horari serà de 19 a 21 hores a l'Escola d'Adults d'Alaior i anirà a càrrec d'Anna Martí, psicòloga i tècnica en intervenció familiar. 

 

Finalment, el cinquè i darrer taller està pensat per a pares i mares separats. Es portarà a terme entre els mesos de febrer  i març de 2019, en horari de 18 a 20 hores en un lloc encara per concretar i la ponent serà Patrícia López-Sors, psicóloga i tècnica en intervenció familiar.

 

La conferència abans esmentada consistirà en una xerrada sobre el “trànsit de primària a secundària”, per a pares i mares amb fills/es a sisè d'Educació Primària. Les dates encara no s'han concretat però està previst que se celebri al febrer o març de l'any que ve a l'IES Josep Miquel Guàrdia. El ponent serà Ernest Fortuny, mestre de Ciències de 6è, 7è i 8è d'EGB durant molts anys. Va ser el Cap d'Estudis encarregat de la coordinació entre primària i secundària a l'IES Cap de Llevant durant sis anys i, actualment, treballa a l'Oficina d'Escolarització. No és necessari inscriure-s'hi.

 

El segon, tercer i cinquè tallers disposaran de servei de guarda. Per assistir cal formalitzar una inscripció prèvia (excepte per la xerrada final) a la següent adreça del Centre Cívic Santa Rita: C/ Santa Rita nº 20. Telèfon 971378523. Fax: 971379163 o a l'adreça de correu electrònic: serveissocials@aj-alaior.org

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h