Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Reprenen l'excavació del pòrtic al jaciment de Torre d'en Gaumés

Reprenen l'excavació del pòrtic al jaciment de Torre d'en Gaumés

L'Associació Menorca Heritage Recovery ha iniciat aquesta setmana la segona campanya d'excavacions al jaciment de Torre d'en Gaumés. La intervenció va a desenvolupar-se a l'àrea central del poblat fins al pròxim 24 de febrer en un emplaçament proper a l'estructura coneguda comunament com a pòrtic.

 

Aquesta prospecció arqueològica es desenvolupa sota la direcció dels arqueòlegs Luis Cobos, gestor de l'empresa ARQ Patrimoni, i Julia García, professora de la Universitat de Màlaga i està concebuda com una escola pràctica d'arqueologia i camp de treball en la qual intervé un equip d'onze persones, entre ells cinc estudiants de múltiples procedències.

 

L'excavació està finançada pel Consell de Menorca i compta també amb el suport de l'Ajuntament d'Alaior a més de l'ajuda de patrocinadors privats com són la família Scianmanna, Gestax Assesoria d'Empreses, l'Associació de Veïns de Binidalí, els cellers Vinya Sa Cudia i el restaurant Es Molí de Foc.

 

A partir de les dades obtingudes en la primera campanya (agost de 2017) de prospecció i georeferenciació, els tècnics tracten ara d'analitzar una estructura els primers indicis dibuixen els fonaments d'una construcció de gran potència.

 

L'àrea objecte de la intervenció té una superfície d'uns 700 metres quadrats i un perímetre de 115 metres lineals.

 

Torre d'en Gaumés concentra des de fa dècades el focus d'interès científic. Es tracta del poblat de major extensió del món talaiòtic i en l'actualitat segueixen vives les intervencions de prospecció arqueològica dels Amics del Museu de Menorca i de la Universitat de Boston, que es desenvolupen en època estival des de finals dels anys 90.

 

A més de les activitats de camp arqueològic, la campanya té previst el desenvolupament de sessions teòriques versades en pràctiques de laboratori (classificació, ordre i seriació de materials) i tècniques d'investigació arqueològica, entre d'altres aspectes.

 

IV Campanya de desbrossament i conservació per voluntariat

 

La intervenció prospectiva coincidirà parcialment amb el desenvolupament de la quarta campanya de desbrossament i conservació del jaciment de Torre d'en Gaumés que ve coordinant l'Associació d'Amics del Museu amb el suport i suport del Consell de Menorca i l'Ajuntament d'Alaior que aporta l'esmorzar dels voluntaris.

 

Les jornades de neteja i desbrossament dels últims anys han estat summament productives i eficients per frenar l'avanç de la vegetació que acaba per envair les estructures arqueològiques. Tant és així, que gràcies a aquestes intervencions, va emergir un tram de mur perimetral de tancament del poblat.

 

Les operacions es desenvoluparan els diumenges al matí (de 9 a 14 hores) entre febrer i març, d'acord amb la següent previsió:

 

17 i 24 de febrer

3, 10, 17 i 24 de març

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h