Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

VII Mostra d’Artesania Creativa

VII Mostra d’Artesania CreativaL’alcaldessa Misericordia Sugrañes i la vicepresidenta de l’Associació Entremans van presentar ahir la setena edició de la Mostra d’Artesania Creativa que acull Alaior.

La mostra obrirà portes aquest dimarts, festivitat de Sant Josep que és el patró dels artesans. Es podrà visitar a partir de les 18.00, i es perllongarà fins dia 3 d’abril, a l’Església de Sant Diego. Està previst que a les 19.30 hi hagi una actuació de la cantautora menorquina, Lorena Martí.

Es tracta de la Setena edició d’una activitat que va començar l’any 2013 per a donar satisfacció a una iniciativa i una inquietud del col·lectiu Entremans, la vicepresidenta de la qual és na Rosa Queralt, una gran veterana de l’artesania a Menorca establerta al municipi d’Alaior

Aquesta proposta d’activitat consisteix en dedicar unes jornades a l’exhibició de les peces, articles i productes que resulten de moltes hores de dedicació i de feina artesana i també demostracions pràctiques per a exhibir com evoluciona la matèria per a convertir-se en una peça d’artesania.

L’Ajuntament és receptiu a aquestes propostes procedents de la societat civil, en aquest cas partia del col·lectiu Entremans que l’any 2017 va arribar al seu 15 aniversari, molt implicat també en el Mercat de Nit, que enguany arribarà, per la seva part, a la 15ª edició.

Aquestes activitats suposen una fórmula d’autoocupació per a molta gent, una via gens menyspreable, que troba també acollida per part de l’Ajuntament en certàmens com sa fira del camp o al Mercat de Nit i que per tant aporta un atractiu més d’oferta complementària a les nits d’estiu.

L’Ajuntament compta amb ells sempre que això és possible, en activitats diverses.

Darrera d’aquest col·lectiu hi ha idees noves, paciència i creativitat i això és el que volem exhibir des del marc incomparable de Sant Diego, entre el 19 de març i el dia 3 d’abril. Compatibilitzant-los, això sí amb altres activitats de caire musical.

L’eix de la mostra gira en torn a la festa de Sant Josep, patró dels artesans.

L’Ajuntament cada vegada posa tot el seu esforç que les jornades siguin profitoses. Només us dic que al dematí de dissabte es clausuren les Jornades d’Educació i el mateix capvespre els artesans ja estaran muntant la seva mostra per obrir el diumenge.


S’ha de destacar que la mostra, edició a edició, s’ha anat consolidant. Enguany contarà amb la participació de artesans:

Illenk (art en pell) - Carolina Carreras (Cosmètica natural de Menorca) - Rosa Queralt (Artesania Creativa) - Magda Triay (Pintura i artesania) - Massimo Caporale (vidre plomat i vitrall) - Albert Berenguer (pintor) - Isabel Masoliver (art plumari)- Sa Llanterna (calçat artesà i complements) - Catalina Riera (teixidora) - Rosario Rivas Pons (ceramista) - Alicia Mascaró (art d’aquí) - Taltavull Shoes

Però a més a més, com a expressió de la voluntat que té l’Ajuntament per a consolidar i fer créixer aquest esdeveniment, hem de destacar que també enguany ens hem adherit com a col·laboradors i participants de les Jornades d’Artesania Europea (que venen a coincidir amb el final de la nostra Mostra).

Per tant pel que fa a la Mostra, mantenim la cessió de l’espai als col·lectius artesans de diferents oficis i tècniques.

Però a més a més, en el moment de celebrar les Jornades d’Artesania hem previst unes activitats reforçadores que venen donades per la coincidència de concerts durant la celebració de la mostra com aquest de la jornada inaugural, amb Lorena Martí, i l’activitat de Sessió de Dj’s per Mateu Brothers, de dia 30 a les 19.00 h.

Entre mig, a més, es desplegarà l’activitat municipal de concerts, que és compatible amb la mostra.

Fem notar que per segona vegada i amb la col·laboració del Consell de Menorca es desenvolupa el I Premi d’Artesania Creativa, reservada a persones amb carga de mestre artesà i en el que cada participant pot presentar fins a dues obres.

Un total de 12 artesans s’han inscrit en aquesta convocatòria del concurs que té dues modalitats i es resi:

per votació d’un jurat d’expert

per votació d’un jurat popular


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h