Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

X Premi de Pintura Ciutat d'Alaior

L'Ajuntament d'Alaior inaugurarà el dilluns 8 l'exposició amb les obres que es presenten al X Premi de Pintura Ciutat d'Alaior, a l'Església de Sant Diego, a les 19.00 hores.

 

A aquesta nova convocatòria del certamen s'han presentat 23 obres, els autors aspiren a alçar-se amb el premi, que té una dotació econòmica de 2.500 euros (quantitat a la qual s'ha d'aplicar la retenció de l'IRPF). La participació està una mica per sobre del passat any.

 

La mostra podrà visitar-se fins a final de mes i el guanyador del concurs es donarà a conèixer en la celebració de la Fundació d'Alaior, enguany convocada per al dissabte dia 27 d'abril. (L'efemèride exactament es compleix el 29 d'abril).

 

Des de fa dues convocatòries, la decisió d'atorgar el premi correspon exclusivament a un jurat tècnic i plural, que varia cada any, segons va quedar estipulat en l'últim canvi de bases del concurs.

 

El certamen manté, però, la votació popular que regeix des de l'origen del certamen perquè contribueix a estimular l'interès del públic i a fomentar el seu esperit d'observació i crítica. El jurat tècnic es reuneix sense conèixer la decisió del vot popular.

 

Poden votar els majors de 14 anys censats a Alaior (fins al dia 25). L'Ajuntament estableix una gratificació de 200 euros nets per a la persona l'obra resulti la més votada pel públic amb dret a vot. El premi del jurat popular pot acumular-se al premi del jurat tècnic, si es donés el cas de la coincidència de decisió, tal com va passar l'any passat quan Aida Mauri va concitar la unanimitat d'experts i del vot popular amb la seva obra "Paisatge urbà en blaus ".

 

El premi del jurat d'experts i el premi del jurat popular són acumulables, en cas de coincidir sengles veredictes, com de fet ja va succeir.

 

L'obra guanyadora del certamen passa a ser propietat de l'Ajuntament i s'incorpora al patrimoni artístic municipal. L'obra (o les obres distingides, si hagués empat) pel jurat popular romanen en propietat de l'autor, si no és que aquest voluntàriament vulgui cedir-la al consistori o en el cas que coincidís amb el primer premi (com va passar el 2018).

 

El canvi de bases que es va practicar el 2017 ha resultat transcendental per recuperar el premi.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h