Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

José Luis Benejam valora els primers 100 dies
del nou govern local d’Alaior

José Luis Benejam, batle d’Alaior, acaba de complir els seus primers 100 dies al capdavant de l’Ajuntament d’Alaior, per aquest motiu, ha fet una valoració molt positiva de l’acció de govern duta a terme al llarg d’aquests tres mesos. «Vam dir que volíem fer feina pel poble, i feina amb il·lusió i responsabilitat és el que estem fent des de dia 15 de juny. Amb la intensitat d’aquells que creuen amb el que fan i volen el millor pels seus vesins».

S’han marcat les directrius cap a convertir Alaior en una marca d’atracció turística a través de l’excel·lència cultural, artística i la sostenibilitat aplicada al turisme. La primera passa d’aquesta directriu és la presència d’Alaior a FITUR, la segona fira internacional de turisme més important del món, aquest proper mes de gener, de la mà de nombroses empreses del municipi. Aquesta serà la primera vegada que un municipi menorquí compti amb estand propi a aquesta fira.


Entre altres, s’ha impulsat també la creació d’un himne que constitueixi un nou símbol d’unió entre totes les persones que resideixen a Alaior. Cal recordar que l’Alcaldia està sempre oberta a totes les peticions dels ciutadans. Diàriament, Benejam atén a molts ciutadans intentant ajudar amb tot el que es pot. Són molts els que al llarg d’aquests tres mesos han passat per tenir un contacte directe amb el batle, donant respostes sempre de manera propera i personalitzada. Pel batle d’Alaior «les persones són i seran sempre el més important».

També s’ha impulsat un sistema de comunicació molt més directe, interactiu i viu amb els ciutadans, coordinant totes les xarxes socials de l’Ajuntament, ja que el ciutadà té dret a estar correctament informat del que es fa a l’Ajuntament.


En poc més de 100 dies, el govern alaiorenc ha començat ja a respondre a algunes de les demandes amb les quals l’actual equip s’havia compromès amb els ciutadans. Des del primer mes, s’ha treballat amb coratge i determinació, impulsant nombroses accions dins els diferents àmbits. Cal recordar també, que aquest va ser el primer ajuntament de Menorca en prendre possessió, sent els primers també en fer el cartipàs municipal i la delegació de competències. A més, durant aquests tres primers mesos, ja s’han celebrat un total de sis plenaris.


L’Ajuntament d’Alaior ha mostrat en diferents ocasions la seva preocupació per l’estat d’inacció en el que es troba el Pati de Lluna davant el Govern Balear, a qui també ha instat a resoldre de manera eficaç el gran problema que a Alaior generen les aigües pluvials. Així mateix, en aquest curt termini de temps, s’han mantingut diverses reunions i contactes per tal d’aportar agilitat a la tramitació del nou pla general, afavorint la seva conclusió quant més aviat millor, donada la seva importància pel desenvolupament del nostre municipi.


En l’àrea d’hisenda, urbanisme i obres públiques, s’han dut a terme projectes molt importants a les urbanitzacions. A Cala en Porter, s’han invertit 411.000 € en la reforma del seu Passeig Marítim i s’ha començat el projecte de renovació de l’enllumenat públic de quatre carrersA l’Argentina, s’ha tret a licitació la fase dos del projecte de sanejament de la urbanització.

També es va aprovar al plenari del passat 6 d’agost, dedicar 458.000€ del superàvit de 2018 a una sèrie d’Inversions financerament sostenibles, reparacions i millores de diferents punts del municipi: l’adequació de les entrades a Alaior, la millora de la pavimentació de les vies públiques de Sant Jaume, l’asfaltat de l’Avinguda Indústria, la reparació del Carrer Sa Rocassa, la demolició de l’antic edifici de l’Hogar per la futura construcció d’un nou Casal de Joves, la fase 1 de reparació i condicionament del Camí de Llucalari i diferents inversions en edificis municipals.


Pel que fa a l’àrea de Cultura i Comunicació, s’ha donat inici a una de les activitats més exitoses de l’estiu, “La Nit amb Candela”, un esdeveniment mai vist fins ara a les Illes Balears, que va atreure multitud d’estrangers, persones d’altres municipis a més de proporcionar una nit original i molt diferent de tot el viscut fins ara a tots els alaiorencs que van gaudir d’aquesta iniciativa, a les dues edicions celebrades aquest estiu.


També s’han desenvolupat diferents exposicions com la de “40 anys d’art Naïf” de Carmen Vivó, o la de “Imagines Esotéricos” de David Fishel. Cal remarcar que també s’ha presentat la primera edició de “Sa Lluna Actua”, un programa replet d’actuacions musicals que s’han anat desenvolupant durant tot l’estiu al Pati de Sa Lluna, amb gran èxit d’assistència.


En l’àrea de festes, esports i mercats, també s’ha donat inici a una de les altres activitats amb més èxit de l’estiu, “Les Nits de Karaoke”, que durant quatre dies han omplert la plaça Constitució de gent i talent, comptant amb una impressionant participació.

Correspon destacar l’organització de l’estiu jove per segon any consecutiu, les millores dels vestidors del camp de futbol o el canvi d’ubicació del mercat ambulant dels dijous. Com no, l’organització també de les Festes de Sant Llorenç 2019, amb més de 100 activitats i la continuació del Mercat de Nit dels dimecres, durant tot l’estiu. Així mateix, ja s’ha donat inici a l’estudi de la iniciativa de la ciutat esportiva, començant a donar les primeres passes d’un gran projecte: la piscina municipal d’Alaior. Tot un avenç per l’esport i la salut d’Alaior.


En quant a l’àrea de seguretat i serveis socials, s’han optimitzat els recursos humans de diferents departaments, sobretot de la brigada, festes i cultura. També destaca l’organització de l’exitós simulacre de rescat de Son Bou, amb la participació del SAMU, l’ajuda en l’organització del gran espectacle aeri de Son Bou, o la revisió per tornar a posar en marxa l’hort social.


En l’àrea d’urbanitzacions, medi ambient i salut pública, les actuacions principals han estat dirigides cap al control de la depuradora de Cala en Porter i el control de la platja, cercant solucions a l’aparició de determinada alga que hi ha, com a altres platges de Menorca. També s’han realitzat accions de manteniment diversos espais de les urbanitzacions de Cala en Porter, Son Bou, Son Vitamina, Cales Coves i l’Argentina. Així mateix, s’ha coordinat el projecte d’enllumenat de Cala en Porter.


Al departament de vies públiques, manteniment del municipi, foment de l’ocupació i projecció econòmica, s’han dut a terme al voltant de 450 tasques de neteja de camins, poda i arranjament d’arbres. Una de les accions més rellevants ha estat la reparació de les teulades i la part interior de la cúpula del Convent de Sant Diego, així com la pintada de la façana d’aquest, igualant els colors de les dues entrades. També s’ha fet un manteniment personalitzat de parcs, jardins i espais públics en general.

Aquestes són només algunes de les accions mencionades que s’han desenvolupat durant aquests tres mesos, demostrant la solidesa del projecte de l’equip actual de govern i el ferm compromís amb tots els vesins i vesines.


José Luis Benejam ha recalcat que des de l’Ajuntament d’Alaior es seguirà treballant amb rigor, controlant sempre la despesa pública, per seguir millorant la vida de totes les persones que resideixen al municipi, i proporcionar una bona experiència als nostres visitants.

Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h