Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

El nou Casal Jove d’Alaior començarà a construir-se abans de final d’any

El nou Casal Jove d’Alaior començarà a construir-se abans de final d’anyAquest matí s’ha presentat un dels projectes més importants que l’Equip de Govern impulsarà durant aquesta legislatura, el nou Casal Jove d’Alaior.

L’any 2018 l’Ajuntament va adquirir l’antic edifici conegut com l’Hogar, situat al carrer Porrassar Vell, per recuperar-lo i convertir-lo en un equipament juvenil amb l’objectiu de potenciar les activitats pels joves del municipi, a unes dependències que comptin amb el suficient espai.

El projecte, elaborat per l’arquitecte Quim Mayans i l’enginyer Josep Quintana, ha tingut l’objectiu principal d’aprofitar la màxima capacitat de l’edifici, que tindrà 608 metres quadrats i es dividirà en tres plantes (soterrani, planta baixa, i planta primera), però a la vegada recuperar part de la història de l’immoble. Per això, es recuperarà l’antic passatge per vianants que connectava el carrer des Porrassar amb l’aparcament de l’antic col·legi ‘La Salle Petita’. Es renovaran les escales i es mantindran les dues voltes, tant de la planta baixa com del soterrani. Aquest pas romandrà obert les 24h i també serà l’entrada principal del casal, per evitar que els usuaris que entrin i surtin ho facin directament pel carrer Porrassar, que actualment té un elevat pas de vehicles.

Un fet a destacar és que l’edifici mantindrà les característiques del nucli antic del poble, però també tindrà una identitat pròpia amb una nova façana, tant la que es troba al carrer Porrassar com la que dóna a l’aparcament, ja que una bona part de l’edifici actual s’ha d’esfondrar degut al seu estat ruïnós.

Al soterrani s’hi trobarà la zona de jocs, amb futbolí, tenis taula, zona d’ordinadors, videojocs etc. A més, aquesta planta compta amb un gran pati exterior per fer activitats, que està al mateix nivell que l’aparcament, a part d’un important magatzem.

A la planta baixa s’hi trobarà la recepció de l’edifici, i també una sala de descans pels joves, on també s’hi podrà estudiar o fer reunions d’alumnes per preparar feines de l’escola.

A la primera planta s’hi construirà una sala d’actes multifuncional, tant per fer conferències com petits concerts, de 77 m2. Així mateix, també s’hi trobarà una sala de tallers per realitzar tota mena d’activitats amb els joves, que tindrà 42 m2.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «per l’Ajuntament no només és important l’edifici, sinó que ho és encarà més el que es farà al seu interior, pel que fa a activitats. Els joves del municipi necessiten un espai per poder-se reunir, per gaudir, i també per estudiar i fer treballs en grup».

Cristóbal Marqués, regidor d’Urbanisme, ha remarcat que «fa molts mesos que estem treballant per dissenyar amb l’arquitecte i l'enginyer un projecte que encaixi amb les necessitats dels joves. Seran més de 600 metres que han de convertir-se en un pol d’atracció de la joventut, amb l’objectiu que no sigui un casal només per utilitzar-se durant els caps de setmana, sinó que es pugui utilitzar cada dia, ple d’activitats i de vida».

El cost total de l’obra seran 745.000 euros. L’Ajuntament ha demanat que un 20% sigui aportat pel Pla Insular de Cooperació.

Està previst que les obres comencin abans de finals d’any. Actualment s’està preparant el projecte per sortir a licitació pública.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h