Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Comunicat sobre la situació sanitària del geriàtric d'Alaior

Comunicat sobre la situació sanitària del geriàtric d'AlaiorJosé Luis Benejam, batle d’Alaior, i Maria Antònia Pons, regidora de Serveis Socials, han comparegut aquest matí en roda de premsa per explicar la situació sanitària del Centre Residencial es Ramal (geriàtric).

El passat diumenge es va conèixer un cas positiu per Covid-19 entre un dels residents del geriàtric. D’acord amb els protocols sanitaris establerts, es va procedir a realitzar les proves PCR a tots els interns i treballadores del centre.
En total es varen fer 62 proves, als 30 residents, de les quals 10 varen sortir positives, i a les 32 treballadores, de les quals només una va resultar positiva
.
José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha explicat que «totes les persones infectades són asimptomàtiques, menys una resident que ha presentat dècimes de febre. Com a mesura de precaució i per ajudar a l’organització interna del centre, s’ha decidit traslladar als interns positius a l’Hospital Mateu Orfila per tenir un control exhaustiu de la seva salut. Allà es trobaran en règim d'aïllament i no podran rebre visites. Això sí, estaran en contacte en tot moment amb les sefes famílies».

Així mateix, Benejam ha ressaltat que en «tot moment s’han seguit els protocols sanitaris establerts, abans, i després de conèixer els resultats positius de les proves. En aquest sentit, era important evitar que un fet així succeís, però també és important que una volta succeeix, malgrat tots els esforços i bona feina del personal, s'actuï de forma contundent, exemplar, i amb determinació i sensibilitat, tal com s’ha fet des del centre».

El batle d’Alaior ha volgut agrair la ràpida intervenció duta a terme per l’UVAC, que des del primer moment es va traslladar al centre per dur a terme les proves PCR i el protocol necessari, i l’actuació de la Guàrdia Civil, que ahir varen desinfectar les dependències i habitacions del centre per tal de fer una distribució dels residents que seguiran al geriàtric, evitant així possibles nous contagis.

Les famílies dels residents han estat informades en tot moment de la situació actual, i comprenen i recolzen a l’equip tècnic amb tot el necessari.

Maria Antònia Pons, regidora de Serveis Socials, ha explicat que aquest matí ha arribat una professional sanitària de l’IB Salut per tal d’acompanyar i guiar al personal, donant cobertura tècnica professional especialitzada de cara als propers dies.

D’acord amb les recomanacions sanitàries, s’han restringit les sortides dels residents i les visites dels familiars, i el Centre de Dia romandrà tancat fins a nova ordre.

Cal remarcar que tots els residents seran sotmesos a una nova prova PCR aquest dijous, i aquest divendres també seran sotmeses a la prova pertinent les treballadores del centre.

L’Ajuntament d’Alaior vol traslladar el seu més sincer agraïment a tot el personal del geriàtric pel seu compromís i bona feina des de l’inici de pandèmia, remarcant el suport i l’ajuda del consistori en tot el que sigui necessari, i també vol traslladar els millors desitjos i una ràpida recuperació a les persones que han resultat infectades.

Finalment, el consistori també ha informat sobre la situació sanitària del col·legi Doctor Comas, on hi havia 3 classes confinades per haver estat en contacte amb un positiu per Covid. Totes les proves realitzades als alumnes han donat negatives. Així mateix, pel que fa a la classe confinada de l’Institut IES Josep Miquel Guàrdia, tots els resultats també han donat negatiu.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h