Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

L’Ajuntament proposa al Govern Balear la cessió d’una part d'un terreny per ubicar-hi un geriàtric i centre de dia

L’Ajuntament proposa al Govern Balear la cessió d’una part d'un terreny per ubicar-hi un geriàtric i centre de diaL’Ajuntament d’Alaior, a partir d’una carta remesa a Fina Santiago, consellera d’Afers Socials, ha proposat al Govern Balear la cessió d’una part d’un terreny municipal per construir-hi un nou centre geriàtric i un nou centre de dia.

Aquesta parcel·la, propietat de l’Ajuntament, i situada al carrer Margalida Comas Camps, consta de 3.118 m2 i està designada urbanísticament com a equipament, concretament com a equipament educatiu. Així i tot, amb el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Govern podria canviar la seva designació a equipament sociosanitari.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha remarcat que «per aquest Ajuntament és una prioritat tenir cura de les persones més vulnerables i que necessiten una major atenció. El col·lectiu de persones grans és i seguirà sent un dels eixos principals de les polítiques socials que duu a terme l’Ajuntament».

«Alaior, per la seva realitat demogràfica, té la gran necessitat de comptar amb un nou centre residencial geriàtric, així com un nou centre de dia per atendre les necessitats de les persones grans i dependents del municipi. L’envelliment poblacional és un dels desafiaments més importants al que ens enfrontem. A Alaior comptem amb més de 1.000 persones de més de 70 anys», ha afegit Benejam.

Per la seva banda, Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social, Habitatge, Seguretat, Mobilitat, Sanitat Pública, Recursos Humans i Administració Electrònica ha volgut detallar que «el Centre Residencial Es Ramal compta amb 31 places, 28 de les quals són de dependència i 2 són privades. D’altra banda, el centre de dia compta només amb 10 places, de les quals 9 són de dependència, i una només és privada. Actualment, per poder accedir a aquesta plaça privada hi ha una llista d’espera de 10 persones, fet que reforça la necessitat d’un nou centre de dia per donar resposta a totes aquestes sol·licituds. Es fa completament imprescindible ampliar les places d’aquest equipament, perquè moltes persones d’Alaior que necessiten fer-ne ús, no s’hagin de desplaçar a centres de dia d’altres municipis».

En aquest sentit, la voluntat de l’Ajuntament és col·laborar amb tot allò que sigui necessari perquè aquesta proposta tan necessària sigui una realitat, per això, també ha posat a disposició de la conselleria recursos econòmics municipals.

Finalment, el batle d’Alaior ha afegit que «aquestes infraestructures, molt esperades i demandades per tots els veïns i veïnes, suposarien un major benestar pels nostres majors, les seves famílies, i serien també d’ajuda pels altres centres de Menorca, tenint en compte la gran llista d’espera de persones que sol·liciten una plaça a algun centre geriàtric de l’illa o centre de dia».


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h