Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

Alaior no participarà finalment amb estand propi a FITUR 2021 per la Covid-19

Alaior no participarà finalment amb estand propi a FITUR 2021 per la Covid-19Alaior, primer municipi de Menorca en comptar amb un estand propi a FITUR, la segona fira de turisme més important del món, aconseguint grans resultats el 2020, no participarà finalment amb estand propi en l'edició de 2021, per la crisi provocada per la Covid -19.

Així ha estat decidit, per mutu acord, entre l'Ajuntament i els seus co-expositors del sector turístic i empresarial en general, en una reunió telemàtica celebrada aquest matí, en la que també ha participat ASHOME, l'Associació Hotelera de Menorca. De fet, la convicció generalitzada és que aquesta edició no acabarà tenint lloc.

José Luis Benejam, batle d'Alaior, ha destacat que «fa uns mesos, quan es va anunciar la participació per segon any consecutiu d'Alaior a FITUR, podíem pensar que la pandèmia ja estaria en vies de ser controlada el maig de 2021, cosa que ara sabem que no serà així en aquestes dates. Veient com és la situació actual, amb el baix ritme de vacunació i la incidència de la Covid-19 que encara patim, són moltes les incògnites i interrogants que suscita l'eventual celebració de la fira presencialment».

Les previsions de l'eficàcia real d'aquesta acció aquest any no són positives, tenint en compte la reducció de l'aforament al 50% tant de participants professionals com de visitants de públic general, i que tampoc és segur que es puguin celebrar activitats presencials com showcookings i degustacions.

El batle d’Alaior ha volgut ressaltar que «creiem en aquesta fira i en els seus resultats, però celebrada de la mateixa manera que altres anys. Esperem que el 2022 hàgim tornat una mica a la normalitat, i que la fira es pugui celebrar així com la coneixem, en les mateixes condicions de les edicions anteriors.

L'esforç d'organització que aquesta acció precisa, així com el finançament per part de les empreses del municipi, requereixen més certeses pel que fa als beneficis i rèdits que es puguin obtenir».

Per la seva banda, les empreses participants en la reunió han volgut mostrar el seu suport a la iniciativa posada en marxa l'any passat pel consistori alaiorenc, estant d'acord que el més raonable és posposar la participació a l'any que ve, esperant que la situació sanitària sigui millor. A més, han convingut en la positiva que és sempre la col·laboració institucional amb l'empresa privada.

La reunió mantinguda entre l'Ajuntament i el sector turístic del municipi també s'ha centrat en les previsions de la temporada turística del 2021.

Benejam ha proposat als participants la recerca d'accions comunes per seguir promocionant turísticament el municipi, manifestant-los que l'Ajuntament està treballant en nombroses accions per seguir fent d'Alaior sinònim d'excel·lència, en tots els sentits.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h