Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

7 Pecats Capitals: el nou cicle d'exposicions que es convertirà en un atractiu cultural continuat pel municipi

7 Pecats Capitals: el nou cicle d'exposicions que es convertirà en un atractiu cultural continuat pel municipiL’Ajuntament d’Alaior, amb Carles Jiménez com a comissari, ha organitzat l’atractiu cicle d’exposicions ‘7 Pecats Capitals’ a la capella de Gràcia, que aniran del mes de febrer fins a principis de desembre, esdevenint un atractiu cultural continuat pel municipi.

La primera exposició, ‘Supèrbia’, obrirà les seves portes aquest divendres, fins al 4 d’abril, amb les composicions dels artistes Macià Florit, Pau Garriga, François Perri i Jean Macalpine.

Del 9 al 23 de maig, la gent podrà gaudir de la segona mostra d’aquest cicle, ‘Gola i Peresa’, amb les obres de Marc Rabal, David Cerratot i José Ángel Sintes.

La tercera exposició, ‘Ira i Luxúria’, del 17 al 23 d’octubre, comptarà amb les composicions de Matías Quetglas, Carles Gomila i Bettina Gleiss.

La quarta i última mostra, ‘Enveja i Avarícia’, s’exhibirà del 29 d’octubre al 4 de desembre, amb les composicions de Kodomos, Neus Carreras i Anna Llorens.
Al llarg del cicle tindrem l’ocasió de conèixer la visió d’aquests artistes sobre els pecats, des de la fotografia, l'escultura, el vídeo, la pintura, la il·lustració, la instal·lació o el vídeo mapping.

Carles Jiménez, comissari del cicle, ha destacat que «els pecats, com també tot el fet relacionat amb la condició humana, han estat presents en l’art de totes les èpoques. De vegades s’han entès com una transgressió de la llei divina (cristianisme), i en altres com un obstacle per a la superació de l’ésser humà amb implicacions morals (humanisme). La seva percepció ha variat, però al llarg dels temps i avui, hi ha pecats que no tenen la connotació negativa que tingueren fa tan sols setanta anys. Aquest cicle d'exposicions vol convidar al públic a revisitar els pecats capitals des d'una òptica contemporània a través de les obres de tretze artistes menorquins que han plasmat la seva interpretació dels diferents pecats a partir de tècniques i llenguatges artístics diferents».

Pel que fa a la temàtica de la primera exposició, ‘Supèrbia’, Jiménez ha remarcat que «la supèrbia és considerat el principal, aquell del que se'n deriven la resta. En el cristianisme és el pecat original, el d'Adam i Eva en desobeir a Déu. És per això que la supèrbia obre el cicle».

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha recalcat que «l’Ajuntament d’Alaior segueix apostant per l’art contemporani per fer d’Alaior un pol d’atracció artístic d’alt nivell. La idea de preparar un cicle que duri fins final d'any no s'havia fet mai a Alaior, i en temps de Covid-19, les exposicions són una molt bona manera de seguir gaudint de la cultura complint sempre amb les normes de seguretat sanitàries».

Per la seva banda, Tiago Reurer, regidor de Cultura, ha afegit que «la idea d'aquest cicle d'exposicions era tenir un atractiu i al·licient continuat al poble, donant l'oportunitat a artistes locals d'estudiar i crear a partir d'una temàtica tan atractiva com la dels set pecats capitals».

Les mostres, d’entrada gratuïta, romandran obertes al públic de dimarts a diumenge, de 18.30 a 20.30h.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h