Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

L'AJUNTAMENT RECORRERÀ DAVANTEL SUPREM LA SENTÈNCIA QUE L'OBLIGA A PAGAR 1,6 MILIONS PER UNS TERRENYS

L'AJUNTAMENT RECORRERÀ DAVANTEL SUPREM LA SENTÈNCIA QUE L'OBLIGA A PAGAR 1,6 MILIONS PER UNS TERRENYSL'Ajuntament d'Alaior recorrerà davant del Tribunal Suprem la sentència judicial que l'obliga a pagar UN MILIÓ SIS-CENTS MIL euros a la societat COSTRI SL per l'expropiació forçosa del solar del col·legi Mestre Duran.

Els fets es remunten a l'any 2004, quan l'equip de govern municipal de llavors va decidir dur a terme l'expropiació forçosa d'uns terrenys dedicats a equipament escolar. El solar pertanyia a tres propietaris, dos dels quals van acceptar un acord mentre que el tercer no va acceptar la quantitat de 127.000 euros que li va oferir l'Ajuntament. La xifra que proposava aquesta societat era de 1,7 milions d'euros i, en no arribar a un acord per les dues parts, el consistori va decidir seguir endavant amb l'expropiació i, per tant, COSTRI SL decidir en 2010 interposar un contenciós administratiu .

L'alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, ha anunciat que l'Ajuntament dipositarà al jutjat la quantitat reclamada més els interessos devengats a data d'avui, prop de 2 milions d'euros en total, per evitar haver d'afrontar el pagament de més interessos, que a dia d'avui ascendeixen a prop de 294.000 euros, i, paral·lelament, presentaran un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem. Si la justícia dóna la raó al consistori es podrà recuperar els diners.

Cal recordar aquí que la sentència de la desclassificació dels terrenys de Llucalari, que va ascendir a 700.000 euros, va obligar a l'equip de govern actual afrontar el pagament de 469.000 euros en concepte d'interessos i ara es pretén evitar que es repeteixi una situació similar.

L'equip de govern municipal ha lamentat la situació heretada d'una mala gestió que suposa un autèntic cop per a les arques municipals, perquè, tot i estar sanejades, l'import de la sentència correspon a un 15 per cent dels Pressupostos Municipals i un 50 per cent de les nòmines dels funcionaris.

Sugrañes ha qualificat els fets com el "Cesgarden d'Alaior" i ha llançat un missatge tranquil·litzador als ciutadans perquè, gràcies a l'excel·lent gestió econòmica realitzada durant l'actual mandat, l'Ajuntament podrà afrontar el pagament sense que afecti el benestar dels ciutadans.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dijous de 16.00 a 19.30 h