Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 
LICEU A LA FRESCA - ÒPERA "LA BOHÈME"

LICEU A LA FRESCA - ÒPERA "LA BOHÈME"

Divendres 8 de juliol 2016

LICEU A LA FRESCA - ÒPERA "LA BOHÈME"
A les 22h - pantalla gegant que s'instal·larà a Sa Plaça Nova. Entrada gratuïta amb invitació que s'ha de recollir al departament de cultura de l'Ajuntament.

L'Ajuntament d'Alaior s'ha acollit a la iniciativa que posa en marxa el Gran Teatre del Liceu de Barcelona i que consisteix en fer arribar l'opera al carrer.

Després d'una primera experiència iniciada l'any 2015, quan es va oferir la retransmissió de La Traviatta, enguany el programa Liceu a la Fresca ofereix la retransmissió de l'òpera “La Bohème”, de Giacommo Puccini, que s'estrenarà aquest dissabte dia 18 de juliol obrint una sèrie de 14 funcions.

La retransmissió de carrer està programada per la darrera representació del dia 8 de juliol, a les 22 hores, i es farà simultàniament a un centenar de poblacions de Catalunya, amb una audiència prevista d'unes 30.000 persones (més els espectadors del Liceu). Serà un fals directe que retransmetrà TV3 i que, en el cas d'Alaior, es podrà veure a la pantalla gegant del “teatre a la fresca” que s'instal·larà a Sa Plaça Nova. L'Ajuntament ha calculat per aquest espai un aforament d'unes 300 persones que es podria ampliar si cal.

L'accés a aquest “Liceu a la Fresca”, serà de franc, però s'hauran de recollir les invitacions al Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Alaior a partir de dia 4 de juliol.

Alaior és l'únic municipi de fòra de Catalunya que s'ha acollit a la iniciativa, malgrat l'interés d'alguns pobles de Mallorca que desconeixem a hores d'ara si finalment també si han adherit. Aquesta és la primera vegada que l'Ajuntament ofereix una oportunitat de gaudir d'un espectacle d'òpera multitudinari i d'accés gratuit. Val a dir, però, que tenim precedents d'èxit en les retransmisions que cada any feim simultàniament i en directe del Concert Líric que es celebra el mes d'agost.

Com a curiositat s'hauria de tenir en compte que l'entrada més barata per veure aquesta obra a Barcelona es correspòn amb les entrades totalment cegues i tenen un preu de 14 euros. Les entrades més cares costen 300 euros i són les de Platea i primeres files.


La Bohème

La Bohème és una òpera en quatre actes amb música de Giacomo Puccini i llibret en italià de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, els autors que van simplificar i van unir els diferents episodis de la novel·la per lliuraments “Escenas de la Vida Bohemia”, d'Henry Murger, publicada al diari El Corsario al llarg de cinc anys (1845-1849). L'obra reflecteix les vivències de Puccini durant els seus anys d'estudiant al conservatori de Milà, on va compartir habitació amb Pietro Mascagni.

Amor, joventut i tragèdia a París
En unes golfes, neix l'amor entre Mimì i Rodolfo res més conèixer-se. Tot i ser feliços junts, Rodolfo trenca la relació amb l'excusa del coqueteig de Mimì. La realitat és que ella està molt malalta i se sent culpable que la seva vida austera l'hagi fet empitjorar. Al final, es troben de nou en un breu moment abans de la mort d'ella.

Entre les òperes més representades al món, La Bohème és un dels símbols universals de l'òpera. La producció transportada al voltant del 1930 (100 anys després de l'original), és fresca, molt teatral i en un marc escenogràfic realista i tradicional.

L'elenc de cantants protagonistes és el següent:

Mimí: Eleonora Buratto (soprano italiana).
Musetta: Olga Kulchynska (soprano d'Ucraïna).
Rodolfo: Saimir Pirgu (tenor albanès).
Marcello: Gabriel Bermúdez (baríton de Madrid).
Schaunard: Isaac Galán (baríton de Saragossa).
Colline: Anatoli Sivko (baix baríton de Bielorrusia).
Benoît /Alcindoro: Fernando Latorre (baix baríton de Biscaia).

Acompanyament de l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h