Posta de sol - platja de Son Bou Posta de sol - platja de Son Bou  
 

L'AJUNTAMENT D'ALAIOR CONVOCA LA XXIX EDICIÓ DEL CONCURS MORFOLÒGIC DE BESTIAR BOVÍ FRISÓ

L'Ajuntament d'Alaior ha començat els preparatius d'una nova edició de la Fira del Camp que acollirà, com d'habitual, el polígon industrial de la Trotxa dels dies 14 i 15 de març.
L'alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, i els regidors responsables de Brigada i Fires, Joan Sintes i Isabel Rodríguez, juntament amb l'Associació Frisona, han posat ja en marxa la maquinària organitzativa per tirar endavant una de les convocatòries més consolidades i multitudinàries de quantes se celebren a l'illa i que exigeix un
gran desplegament de mitjans i gestions. (Permisos, veterinaris, infraestructures, divulgació, instal·lacions, gestió de l'espai firal, activitats complementàries, etc.)
La fira tornarà a incloure com a activitat principal la del Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó, que és el que va donar origen a l'esdeveniment l'any 1986, però igual que ve succeint en els últims anys constarà així mateix d'activitats complementàries al sector primari (exposició de maquinària agrícola, venda de productes agroalimentaris) i altres tangencials que han anat arrodonint l'esdeveniment
com la venda de productes artesanals, demostracions o fins i tot exhibició de danses folklòriques, o exposicions i xerrades relacionades amb la matèria del sector primari o del territori.
Igual que l'any passat, l'Ajuntament convidarà al president del Govern balear, José Ramón Bauzá, i també al conseller d'Agricultura, Companys, així com a la directora general d'Agricultura, Margaret Mercadal, a visitar la fira ia prendre el pols
a la salut d'un sector que continua sent essencial per a l'illa. Com és obvi, el Consell de Menorca, que dóna suport i recolza econòmicament la convocatòria tindrà també el seu espai i presència d'autoritats.
Com certamen ramader, la fira arribarà aquest any 2015 la seva vigesimonovena (29a) edició i és, per importància en qualitat del bestiar com per concurrència de participants, la més important de les que se celebren a l'arxipèlag balear i 1 dels tres certàmens de guanyada frisó més grans d'Espanya.
L'Associació Frisona Balear ha iniciat, per la seva banda, els preparatius per a la inscripció de caps de bestiar i ramaderies que participaran en el concurs en alguna de les 23 seccions del concurs. Bonet Cid serà aquest any el jutge acreditat per la
Confederació Nacional d'Associacions Frisonas d'Espanya per avaluar la qualitat de la cabana bovina insular representada pels participants.
L'any passat van participar 34 ramaderies amb unes 140 caps de bestiar. Fins al moment, han mostrat el seu interès aquest any per participar 35 finques, de manera que tot indica que el nombre d'exemplars serà similar al de l'anterior edició.
Dins de les previsions, també com s'acostuma, figura la contractació de peladors professionals especialitzats en aquest tipus de certàmens que durant unes setmanes preparen al bestiar per lluir la seva millor estampa. les característiques
morfològiques vinculades a l'eficiència com a productores de llet i reproductores són les aptituds que es valoren en caps de bestiar de tota edat, des braves a vaques en lactació.
El recinte firal en el seu conjunt disposa d'uns 8.000 metres quadrats, repartits entre la nau municipal (2.000) i la zona delimitada a l'avinguda central del Polígon, amb uns 6.000 metres. Cal recordar que en les últimes edicions es ha ampliat la zona d'exposició i es va crear un servei de bar i zona de repòs.
El termini per presentar sol·licituds per a expositors a la fira anirà del 16 al 26 de febrer.

Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dijous de 16.00 a 19.30 h